Loistavasta lokakuusta masentavaan - vai mahtavaan? - marraskuuhun


Hei te ihanat lukijani ja tukijani, miten sinun lokakuusi meni? Entä miten aiot valmistautua tulevaan talveen? Edessä on Suomen synkin kuukausi, marraskuu. Masentaako jo? 

Tiesitkö muuten, että marraskuun suomenkielinen nimi viittaa siihen, että maa on yöpakkasten vuoksi roudassa, minkä vuoksi useimmat ruohovartiset kasvit kuolevat eli tulevat martaiksi.


Marraskuun latinankielinen nimi november tulee puolestaan sanasta novem (=yhdeksän, sillä ennen Julius Caesarin kalenteriuudistusta marraskuu oli vuoden yhdeksäs kuukausi).

Itse nautin nyt(kin) elämästä joka solulla, enkä suostu masennukseen tai murjotukseen (ennätykseni murjotuksessa on ehkä 15 min...). Minulla ei ole kuitenkaan mitään poppakonsteja, tai antaa sen ihmeellisempiä neuvoja, mutta terveelliset elämäntavat kannattelevat ja pitävät mielen positiivisena. On tärkeää etsiä asioiden valopuolet sekä tehdä velvollisuuksien lisäksi kaikkea mistä pitää. Parasta on viettää aikaa heidän kanssa, joista todella pitää tai rakastaa. 


Olemme usein olleet jo Espanjassa tähän aikaan vuodesta, enkä oikein edes muistanut, kuinka kauniin värikirjon maailma saa Suomessa syksyllä, ja kuinka hienoa on seurata luonnon jatkuvaa muutosta. Niin, tänä vuonna emme seuraa muuttolintuja Aurinkorannikolle. Auringon sijaan olen imenyt itseeni luonnon voimaa talven varalle, aivan kuten puut vetävät sisäänsä lehtivihreän selvitäkseen. Olen etsinyt valmiiksi kaikki lämpimät vaatteet joihin sujahtaa, halkoja on riittämiin, samoin kynttilöitä tunnelmointiin.


En aio käpertyä talviunille, olen päättänyt elää täysillä oman näköistä elämää, on sää sitten mikä hyvänsä. Odotan jo joulun aikaa ja yhteisiä hetkiä rakkaitteni kanssa. Aion nauttia jokaisesta kasvoilleni leijailevasta lumihiutaleesta, palelevista varpaista ja huurtuneista ikkunoista. Yritän myös iloita räntäsateesta, märistä koirista, ja olla kiitollinen kaikesta siitä mitä minulla on. En sure sitä, mitä minulla ei ole tai mitä en voi saada. Sillä tämä kaikki on minun elämääni, tässä ja nyt. Kuten Sinun siellä, missä ikinä oletkaan.

Toivotan Sinulle mukavaa marraskuun aikaa, mielenrauhaa tässä oudossa ja epätodellisen oloiseksi muuttuneessa maailmassa, joka kuitenkin tuntuu tutulta ja turvalliselta siellä, missä on sydämen koti.

Suositut tekstit