Työhuoneen arkeen hyppysellinen glamouria

Vanha neuvolarakennus Willa Paju Suomusjärvellä sijaitsee vanhan Turuntien, ykköstien, puolivälissä. Yläkerran huoneet talon päädyissä tien suuntaisesti saivat siten nimikseen Helsinki ja Turku. Nyt oli aika kunnostaa Turku.

Tätini on maalannut taulun nimeltään Rauha ja rakkaus

Suomen vanhin kaupunkimme ja Turun linna johdatteli ajatukseni tuomaan arjen keskelle hyppysellinen glamouria. Pimeä aika sai kaipaamaan myös valoisuutta sekä loistetta, joten huoneeseen valikoitui kuin itsestään kultaiset sävyt. 

Kullan hohdetta huokeasti. Valaisin kirpparilta 8 €, tapetti 4,19 € Depo, Tallinna

Huoneessa on aiemmin sijainnut keittiö, ainakin putkista ja kaakelin jäljistä päätellen. Seinät olivat niin kehnossa kunnossa, että uusi levytys oli tarpeen. Koko seinän mittainen muuri antoi myös lisämiettimistä, mitä sille tekisi, sillä tapetti ei ole muurille hyvä vaihtoehto.

Kurja kunto

Muistimme vanhan ison koulukartan, joka oli varastossamme. Sepä sattui olemaan juuri sopivan kokoinen muuriseinälle ja värit sopivat tilaan paremmin kuin hyvin. Maailma aukeaa nyt huoneessa 1970-luvun malliin.

Kartassa on myös kohokuviot korkeuseroja tehostamaan.

Muut seinät saivat ylleen tapetit. Nämä kultavalkoiset tapetit maksoivat Tallinnan Depossa 4,19 € rulla. Tällainen hieman röpelöpintainen tapetti on helppo asentaa ja antaa anteeksi pohjan pienille epätasaisuuksille. Lähes kaikki itseäni miellyttävät tapetit ovat kohdistettavia, mutta siihen on vuosien varrella jo totuttu eikä tapetointi ole lainkaan hankalaa, varsinkin kun nykyään voi levittää liisterin suoraa seinään.

Hauska sattuma, että käteeni osui kirpparilla pitsiliinat, joiden muoto on sama kuin tapetin kuvio.

Koska jälkikasvumme yöpyy meillä säännöllisesti, sijoitimme vanhan Ikean levitettävän sohvasängyn huoneeseen. Sen päälle löytyi kirpparilta sattumalta kultainen täkki, jollaisia käytettiin kun olin pieni. Kultaiset verhot ovat olleet matkassani mukana jo yli 20 vuotta, nyt niille löytyi taas käyttöä. Hassu, minua ilostuttava valaisin löytyi kirpparilta huoneen kruunuksi.

Nostalginen täkki

Nämä verhot hankin Espoon vanhaan kotiimme yli 20 vuotta sitten. Hyvin ovat kestäneet.

Koska on järjetöntä antaa tilojen odottaa vain kävijöitä, tästä huoneesta muotoutui myös työhuone. Tietokoneille, läppäreille, tulostimelle, papereille ja asiakirjoille sekä ompelukoneelle on nyt hyvin pöytätilaa. Pöytä löytyi Tori.fi:stä. Myös tässä huoneessa on sivunkainen,  johon sijoitettiin lisätaso ja hyllyjä tärkeille - tai vähemmän tärkeille - jutuille.

Tuoli on mieheni äidin peruja. Siinä on hyvä istua.

Tori.fi:stä löytyi myös tilava kaappi, jossa säilyttää yläkerran vuodevaatteita, tai vieraat voivat käyttää tilaa hyväkseen.

Kaapissa on myös peili, jonka kautta saattaa nähdä vaikka vanhan hengenkin nurkassa... Tai sitten taisi peili jäädä kiillottamatta...

Huoneella on jo nyt ollut paljon käyttöä. Myös näitä blogitekstejä naputtelen Turusta käsin. Vaikka Willa Pajussa on siis tilaa ja huoneita rutkasti, jokaiselle on kuitenkin löytynyt käyttötarkoitus, ja se tuntuu mielekkäältä. 

Tunnelmaa myös työhuoneeseen.

Iloitsen kun remontoinnin ei tarvitse olla kallista, varsinkin jos hoitaa itse työn osuuden. On hienoa löytää käytettyjä mutta hyviä kalusteita pilkkahintaan. Simsalabim, näin siis työhuoneeseen saapui ripaus luksusta ja jälleen yksi huone on valmis! Turun ikkunasta voi ihailla kauniita auringon laskuja ja lähettää mielessään terveisiä myös Turkuun päin, jossa asuu läheisiämme ja sukulaisiamme.

Auringonlasku saa tapetin kullan loistamaan.

Suositut tekstit