Unelma äänikirjaksi: Ihmemiehet - Seikkailua autismin kirjolla

Halusin kirjoittaa kirjoja pienestä tytöstä saakka. En oikein tiedä, mistä se intohimo sai alkunsa. Olin kasvanut kirjojen ja tarinoiden keskellä, ja ehkä mielikuvitukseni oli niin vilkasta, että aloin kehitellä omia tarinoitani.

Ensimmäiset "kirjani".

Työskennellessäni Autismiliitossa sain idean kirjoittaa omista kokemuksistani autismin kirjon kaksosten äitinä, koska 1990-luvun vertaistarinoita ei juuri ollut olemassa. Tekstini päätyi kuitenkin pöytälaatikkoon. Mutta kaksosteni aikuistuttua ajatus hiipi jälleen mieleen; jospa tekstiä jatkettaisiin teinivuosista aikuisuuteen. Pojat voisivat itse kirjoittaa ja tuoda oman äänensä kuuluviin. Se jos mikä voisi kiinnostaa ihmisiä. Ja heidän kynästään syntyy mielenkiintoista tekstiä!

Tekstiä soljuu välillä kynillä, välillä koneella.

Niin lopulta tehtiin. Teksti sai toisen puoliskonsa, vauhdikkaassa flow-tilassa. Syntyi juuri se, mitä tarvittiin. Päädyimme tekemään teoksesta äänikirjan. Opuksen alkuosa kuvaa elämää, mikä ei ollut kovin helppoa niin äidille kuin lapsillekaan, eikä koko perheelle ja suvulle. Toinen osa saanee kuulijan hämmästymään - ovatko tekstin kirjoittaneet todella ne oudot pienet miekkoset, joille kaikki oli lapsena niin haastavaa? 

Vuonna 1995, maailmassa riittää tutkittavaa...

Toivomme, että kirjamme Ihmemiehet - Seikkailua autismin kirjolla, luo toivoa ja tuo tietoa. Vaikka alku voi olla hankalaa niin monenlaisissa erilaisissa tilanteissa, lopussa kiitos seisoo!

Poikani sanoin: Niistä asioista ei kannata välittää, joille emme voi mitään. Ainoa, mihin voimme vaikuttaa, on suhtautumisemme asioihin. Siis tehdään elämästä paras mahdollinen juuri tässä ja nyt, niillä eväillä mitkä nyt repussa on.

Löysimme kaksi loistavaa lukijaa ääniksemme. Minun äänenäni toimii Ani Paananen ja kaksosten äänenä Timo Määttä. Nicolas Linnala antoi Ihmemiehille siivet Silent Sound-studiossaan. 

Silent Soundin Nicolas Linnalla oikealla, vasemmalla lukija Timo Määttä

Kirjaa voi kuunnella BookBeatissä, Storytellissä tai kirjastojen kautta. Adlibriksestä sen voi myös ostaa omaksi. 

Koska monet haluavat kuitenkin lukea perinteistä kirjaa, pyrimme saattamaan tarinamme myös kansien väliin.
          
On aihetta hymyyn.
                  
Tervetuloa mukaan seikkailuun! ihmemiehiä voit seurata myös facebookissa sivulla Ihmemiehet!





Suositut tekstit