Varamummona Aurinkorannikolla


Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa toimii Lastenkerho Tuiskula. Tuisku Pekkarinen perusti kerhon vuonna 2019 ja toiminta pohjautuu Montessoripedagogiikkaan. Lapset tulevat Tuiskulaan sopimuksen mukaan yhdeksän ja kolmen välillä. Jotkut ovat toiminnassa mukana säännöllisesti, toiset ehkä vain muutaman kuukauden, perheiden tarpeesta riippuen. 


Tuiskulassa luovuus pääsee valloilleen!

Kielenä kerhossa on suomi. Valtaosa lapsista on kaksi-tai useampikielisiä ja suomenkieli vahvistuu heillä, jotka puhuvat kotioloissa enemmän vaikka espanjaa. 


Omat leikit rakennetaan oman maton päälle jos haluaa leikkiä rauhassa ja muut antavat silloin leikkirauhan. Yhdessä on kuitenkin usein mukavampaa touhuta.

Minulla on ollut ilo päästä kerhoon jo muutaman kerran varamummon roolissa auttaviksi käsiksi. Kun 3-6 vuotiaita lapsia on toistakymmentä, on mukavaa, kun voi lukea satua jollekulle, pitää sylissä tai olla lisäsilminä ja -käsinä ulkoilutilanteissa.


Lapset ovat oppineet pelisäännöt hienosti ja puistoon kuljetaan rauhallisesti jonossa.

Monilla lapsilla isovanhemmat ovat kaukana, vaikka Suomessa, joten pienikin hetki voi olla arvokas lapselle, joka saa nauttia varamummon läsnäolosta.


Leluja riittää monenlaisia, jokaiselle jotakin.

Lapset ovat aina niin aitoja ja valloittavia, ja hyvin nopeasti huomaa, kuinka jokainen on niin omanlaisensa, ihana persoona. Kuka kaipaa enemmän omaa rauhaa, kuka on sosiaalinen ja toimii leikkien eteenpäin viejänä, joku on kuin pikkuinen keiju, toinen taas riehakas vauhtiveikko. 


Pieni hento ote.

Kyllä siinä aivan sydän pakahtuu lasten parissa, ja kun se ujoinkin tulee jo polvelle, siinä säihkyvät myös mummon silmät. Olen hoitanut lapsia ihan nuoresta tyttösestä saakka ja oman katraani kasvattanut omille siiville aikuisuuteen. Pieniä lapsia ei sylissä olekaan ollut aikoihin, joten niin syliin kuin sydämeen mahtuu pikkuisia. 


Aika menee kuin siivillä Tuiskulassa. Joko on kotiinlähdön aika?

                    

Jos sinäkin innostut varamummoilusta, tai lapsesi kaipaa virikkeellistä toimintaa ja turvallista ohjausta, ota yhteyttä Tuiskulaan! Tällä hetkellä ryhmä on täynnä, mutta leivonta- ja askartelukerhoihin mahtuu vielä. Tilanne toki elää kun lapset kasvavat ja lähtevät koulutielle. Toivon kaikkea hyvää lapsille, vanhemmille ja tietysti ihanalle Tuiskulle!

Kommentit

Suositut tekstit