Blogi kolme vuotta - mitä vuosiin on mahtunut?


On kolme vuotta siitä kun perustin tämän blogin, Siroccon, joka on tuonut postia teille säännöllisesti maailman- ja elämäntuulista. Olimme tuolloin lähdössä ensimmäistä kertaa viettämään talvea Espanjaan.


Kolme vuotta sitten meneillään oli melkoiset pakkauspuuhat.


Ei voi tietää, mitä elämä ja tulevaisuus tuo tullessaan, kuka, mikä tai mitä on nurkan takana. Itselleni on ollut tärkeää lähteä rohkeasti sitä vastaan avosylin, olen useimmiten etukenossa menossa kurkkimaan nurkan taakse! Tutkimaan ja tutustumaan, kokemaan, näkemään. Tuntemaan.


Maailma on niin avara ja yllätyksiä täynnä.


Mietin, kuinka nämä kaikki kolme vuotta ovat olleet erilaisia, monenlaisia kokemuksia täynnä niin Suomessa kuin Espanjassa. Jokainen lähtömme ja talvemme Espanjassa ovat myös poikenneet toisistaan. Ensimmäisellä kerralla vietin vuorotteluvapaata, ja lähdimme matkaan pakulla vaunu perässä keikkuen. Löysimme pian pienen Espanjan kodin La Atalaya Macorran vuorilta, Fuengirolan ja Mijaksen välimaastosta. Ensimmäinen talvi meni tutustuessa ja tunnustellen, kotia laitellen, saunaa rakennellen ja kielikursseilla Sofia-opistossa.


Välillä kuin lentoon lähdössä mutta jalat siltikin tukevasti maan pinnalla.


Seuraavana syksynä olin polven tekonivelleikkauksessa ja pitkällä sairaslomalla. En saanut lentää, mutta köröttelimme suorinta tietä henkilöautolla toipumaan ja kuntoutumaan Aurinkorannikon kuivemmille ja lumettomille poluille. Solmimme lisää ihmissuhteita ja ihastuimme yhä enemmän espanjalaiseen elämänmenoon.


Matkalla veivasin jalan jumppaliikkeitä takapenkillä.


Ei kukaan olisi osannut kuvitellakaan, että tulemme äkisti kohtaamaan jotain sellaista kuin korona. Kolmas lähtömme Espanjaan siirtyi syksystä seuraavan vuoden puolelle. Kevään sain käyttää etäopintojen parissa. Verkostoiduimme entisestään mm. teatteriseurueessa ja saimme yhä uusia hyviä ystäviä lisää. Tutustuminen Espanjassa on helppoa.


Ole! Elo Espanjassa on rentoa!


Nyt edessämme on neljäs lähtö ja opintoni jatkuvat etänä Espanjasta. Olen päässyt mukaan myös uuteen tiimiin, joka toimii myös Espanjasta käsin terveyden asialla. Tämäkin lähtö on erilainen, sillä matkaan starttaamme tällä kertaa Nasu-asuntoautollamme ja lähdemme erilaiselle road tripille Ruotsin kautta. Monenlaiset reitit ja kokemukset ovat avartavia, ja niistä on jatkossakin mukava kertoa myös teille!

Nyt on aika juhlistaa kolmen vanhaa Siroccoa, joka on toivottavasti ilahduttanut, voinut auttaa ja antaa vinkkejä lukijoille. Itse pysyn kirjoitusvireessä Siroccon ansiosta. Lämmin kiitos teille kaikille!


On syytä juhlaan!



Suositut tekstit