Suomalaisen ruoan päivä


On suomalaisen ruoan päivä, jota juhlistetaan jo kolmannen kerran! Meillä päivää vietettiin pohojanmaalaisten sukulaisten kanssa, joille valmistimme oman metsämme peuraa - hyvää Suomesta! 


Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Suomalaisessa ruoassa yhdistyvät sekä perinteet että trendikkyys.


Koko perheemme on hyvin kaikkiruokainen, ja kokoontuminen ruokapöydän ympärille on aina ollut mukava yhteinen hetki. Tiettyihin juhlapäiviin, kuten jouluun ja pääsiäiseen kuuluvat perinteiset suomalaiset herkut, mutta usein maistelemme myös makuja maailmalta. 


Suomalainen ruoka perustuu myös pohjoisen luontomme upeuteen. Marjat, erityisesti Lapin ankeissa oloissa kasvaneet marjat, sisältävät paljon antioksidantteja ja ovat tosi terveellisiä. Tiesithän, että ravitsemussuositusten mukaan marjoja tulisi syödä puolitoista desiä päivässä ja kasviksia peräti 800 g.


Itseltäni tuon määrän syöminen ei kyllä onnistu. Olenkin löytänyt suomalaisen villiravintosarjan Arctic Nutritionin, joka tukee ravintoani ja antaa puhtia jaksamiseen.


Koska osan vuodesta olemme Espanjassa, elämme maassa maan tavalla, mutta asuminen maatilalla takaa paljon myös siellä lähiruokaa. Jos joskus iskee ikävä suomalaiseen ruokaan, Aurinkorannikolla on useita Suomi-kauppoja, joista saa mitä tahansa. Toki myös suomalaisia ravintoloitakin löytyy, joista löytyy jopa poroa.

Mikä on sinun suomalainen herkkuruokasi? 

Suositut tekstit