Ruotsin kautta Finnlinesilla Saksaan

Reittejä Suomesta Saksaan ja siitä eteenpäin Espanjaan on monia. Tällä kertaa kokeilimme reittiä Ruotsin kautta; Naantali-Kapellskär ja Malmö-Travemunde

Kaupallinen yhteistyö  Finnlines

Tänä syksynä lähdimme kohti Espanjaa matkailuautolla, uusi seikkailu siis luvassa. Päätimme kokeilla myös meille uudenlaista reittiä Finnlinesin matkustaja-rahtilaivalla Saksaan Ruotsin kautta. 

Laiva on lastattu täyteen.

Finnswan-laiva lähti Naantalista 10.45 kohti Kapellskäriä. Olipa mukavaa katsella päivällä valoisalla Suomen kaunista rannikkoa, saaria ja Ahvenanmaata. Laiva ja lemmikkihyttimme olivat ihan samanlaiset kuin tullessamme keväällä Saksasta päin Helsinkiin. Siis todella viihtyisät!

Jos lemmikkejä on kaksi, kannattaa harkita isompaa hyttiä

Myös ruoka oli jälleen kehumisen arvoista; ateriapakettiin kuului kaksi ruokailua, joten tyhjällä vatsalla ei tarvinnut lähteä ajelemaan eteenpäin kohti Malmöä. 

Perillä illansuussa Kapellskärissä

Jatkaisimme Finnlinesilla Saksaan vasta seuraavana iltapäivänä, joten kiirettä ei ollut. Löysimme puolesta välistä reittiä Vätternin rannalta matkaparkin, nimeltään Rastplats Vida. Ilmainen paikka, siistit vessat! Huomasimme myös, kuinka vaivatonta matkanteko on, kun on oma pesä mukana. 

Turvallinen levähdyspaikka Rastplats Vida

Seuraavana päivänä oli mukava ajella kauniissa, aurinkoisissa maisemissa kohti Malmötä. Katsella hieman kaupunkia, ja päästä taas laivaan lepäilemään ja nauttimaan lyhyehköstä mutta myös kahdella aterialla varustetusta matkasta. 

Adjö Malmö!

Finntrader on pienempi laiva, mutta otimme ajan (16.00-00.45) lepäilyyn, sillä ajoa jatkettaisiin yötä vasten. Mikä ei ole yhtään huono vaihtoehto, sillä Saksan herkästi ruuhkautuvat tiet ovat tuolloin rauhallisia, kun henkilöautoliikenne uupuu kokonaan.

Rekkaliikennettä riittää öisinkin, mutta henkilöautot eivät ole ohittelemassa.

Summasummarum: Reittivaihtoehtoja Suomesta Saksaan on vaikka kuinka. Joskus olemme ajaneet Tallinnan kautta, kerran ajoimme Tanskan sillan ja tunnelin kautta. Mutta jos haluaa helpottaa alku- tai loppumatkaa, ylitys Saksaan Finnlinesilla on ollut meidän mieleen. Ajella ja katsella ehtii kyllä Euroopassa yllin kyllin.

Meidän tiimi matkalla aurinkoon!

Jatkossa ehkä valitsisimme suoran yhteyden Saksaan Finnlinesilla Helsingistä, mutta reitti Ruotsin kautta oli mukava kokea ja matka tulee näin hieman huokeammaksi. Kannattaa varata ajoissa paikat, varsinkin jos tarvitset lemmikkihytin, sillä niitä on rajoitetusti. 

Keväisen laivamatkamme Saksasta Suomeen postaus löytyy tästä: Finnlinesilla leppoisasti kotiin

Kommentit

Suositut tekstit