Hiiohoi, Finnlinesilla leppoisasti kotiin!

Kun Espanjasta ajaa Euroopan halki kohti Suomea, on rentouttavaa päästä laivalle nauttimaan ja lepäämään loppumatkasta!

Kaupallinen yhteistyöFinnlines



Kun on kaksi kotia kahdessa maassa, Suomessa ja Espanjassa, maiden välistä matkaa on taitettu joskus asuntovaunu auton perässä kulkien, toisinaan ilman, joskus lentäen. Jatkossa kuljemme väliä uudella matkailuautollamme. Nyt ajoimme henkilöautolla mieheni kanssa Aurinkorannikolta Suomeen päin koirat kyytiläisinä  (Suorinta reittiä autolla Espanjasta Suomeen).

Valitsimme maailmanlaajuisen koronavirusepidemian vuoksi suorimman ja mahdollisimman nopean reitin. Päätimme hemmotella itseämme ja helpottaa matkantekoa varaamalla Finnlinesilta laivamatkan Travemündesta Helsinkiin. Finnlinesin rahti-matkustajalaivat liikennöivät normaalisti.



Laivalle pääsyyn vaadittiin tällä hetkellä negatiivinen koronavirustestitulos. Olimme ottaneet testit Saksan Lauterbachissa matkan varrella. Lähellä satamaa testin voi käydä ottamassa esimerkiksi Cittipark- tai LUV-kauppakeskuksissa. On hyvä muistaa, että näihin pitää varata etukäteen aika, joka käy kyllä kätevästi netin kautta. Myös lemmikit ovat käytettävä madotusta varten eläinlääkärissä 1-5 vrk ennen Suomeen saapumista.

Saavuimme Travemündeen vappuaattona, ajoa oli takana 2800 km. Olimme hyvissä ajoin perillä, mutta läheisissä kauppakeskuksissa voi käydä syömässä tai kuluttaa aikaa. Me ajelimme lähiympäristössä ihastelemassa pikku kyliä kauniine niittyineen ja ulkoilutimme koiriamme.


Koiria oli hyvä käydä vielä ulkoiluttamassa ennen satamaan ajoa.

Laivamme Finnmaid lähtisi kohti Suomea vasta kolmelta yöllä, joten oli huojentavaa, että laivaan pääsi ajoissa, tällä kertaa jo klo 23.00. Tsekkaus tapahtui vikkelästi, emmekä joutuneet jonottamaan kauaakaan.


Lähtöselvityksessä jo!

Matkaohjelma

Päästyämme hyttiin, odottamattoman upeat ja tilavat puitteet toivottivat meidät tervetulleiksi kuoharein ja karamellein. Vau! Tilaa oli ruhtinaallisesti ja Lux-hytin sisustus hieno kuin hotellihuoneessa. Lemmikkisiivessä on siis saatavilla myös isompia hyttejä, kuten Junior Pet Suite ja Lux-hytti. Kyllä nyt kelpaisi huilia, ja niin kellahdimmekin samoin tein nukkumaan. Tarjolla olisi ollut yöpalaa, mutta kaipasimme vain unta. Aamun sarastaessa havahduin ja ihmettelin, miksei laiva ollut vieläkään lähtenyt. Oli se. Meri oli vain ihan tyyni, ja paatti kulki niin tasaisesti eteenpäin, etten ollut edes herännyt sen lähtiessä. 


Tähän kelpaa kellahtaa. 

Mukava tervetulotoivotus!

Sitten: Odotetulle aamiaiselle! Ooo, sehän olikin kunnon brunssi. Skool vappupäivälle! Pöydät notkuivat herkkuja Mare Balticumissa! Turvallisuus oli otettu hyvin huomioon: Heti ravintolaan tultaessa tiskiltä löytyi käsidesit ja käsineet. Joka toinen pöytä oli merkattu rastilla, etteivät ihmiset istuisi liian lähellä toisiaan. Saimme siis nauttia ihan rauhassa omassa pöydässämme ruoasta. "Pelisilmää" käyttäen haimme omat ruokamme kunnioittaen sääntöjä ja muita matkustajia turvavälein. Poikkeusajasta huolimatta matkassa oli yllättävän paljon rekkakuskien lisäksi muitakin ihmisiä. Ehkä he olivat samoissa ajatuksissa kuin me; palata Suomen suvesta nauttimaan. Henkilökuntaa on varmasti jouduttu supistamaan koronan vuoksi ja tarjoilijoita näkyi vasta lähellä sulkemisaikaa keräilemässä astioita. Uskon että tähän oli syynsä, että kontakteilta vältyttäisiin puolin ja toisin. 


On tärkeää noudattaa ohjeistusta.

Skool ja hauskaa vappua!

Aamukahvi ja paljon muuta, upea vappubrunssi!

Koirille oli oma ulkokansi missä tuulettua ja tehdä tarpeensa. Pieneen hiekkalaatikkoon oli kyllä oma haasteensa saada homma hoitumaan. Muita karvakuonoja ei sattunut samaan aikaan paikalle, vaikka siivessämme oli muitakin nelijalkaisia matkaamassa. Koiria ei voi kuljetella laivalla mukaan baariin tai ravintolaan, vaan niiden on odotettava hytissä. Meillä koirilla on toisistaan seuraa, eivätkä ne onneksi jää ulisemaan ja häiritsemään muita.


Rico on reissannut ennenkin.

Tähänkö nyt pitäisi osua?

Olemme matkanneet Finnlinesillä ennenkin ja käyneet joskus kuntosalilla ja saunassa. Poikkeusoloissa palveluita on jouduttu supistamaan, mutta nyt en edes kaivannut mitään erityistä ohjelmaa. Tuntui, että aika meni siivillä muutenkin, koirien kanssa on aina oma tohinansa. Meillä oli kaksikin ikkunaa ulos, ja välillä oli ihanaa vain katsella merta, täysin sinistä taivasta ja aurinkoa. Meillä onkin ollut aina matkatessamme ikkunallinen hytti, sillä minusta siitä ilosta kannattaa maksaa. Mutta maisemia voi tietysti ihailla myös baarissa tai kahvilassa, jotka nyt olivat hyvin hiljaiset. Kävimme lasillisilla Bar Navigaressa.


Oi meri, mukavaa kun olet tyyni!


Bar Navigare

Lasilliset


Kauniisti sisustetussa laivassa oli miellyttävää matkustaa. Myös ympäristöstä huolehtiminen on tärkeä osa Finnlinesin päivittäistä toimintaa, ja monia kiinnostaa nykyään kovasti myös päästömäärät. 


Yleisissä tiloissa oli rauhallista.

Merihenkisiä yksityiskohtia.

Hauskoja tapetteja

Päästömäärät kiinnostavat nykypäivän matkustajaa.

Sailor´s shop-kaupassa toki piti käydä tutustumassa tarjontaan. Kauppaa vastapäätä oli lapsille mukava leikkipaikka ja sen vieressä kahvila, joten uskon, että myös lasten kanssa matkaaminen on hauskaa. Omat lapseni eivät varmaan olisi tulleet pois leikkimästä ollenkaan. Tai pelihuoneesta tai -koneilta. 


Viihtyisä leikkihuone.

Illallinen oli muhkea viineineen ja oluineen. En muista, milloin olisin syönyt niin hartaasti ja niin paljon. Ruokaa voi täydestä sydämestä kehua! Ateriapaketti on rahansa arvoinen, siihen kuuluu peräti neljä ruokailua juomineen. Vitriinistä kyllä löytyy sämpylöitä ja pientä purtavaa, jos ei halua ottaa ateriapakettia. Mutta tällaisina hetkinä en itse pihistele, on ihana nauttia lomasta, sillä lomalta matkan teko laivalla tuntui! 


Mare Balticum

Notkuvat pöydät.

Ihania makuja!

Kylläisenä oli taas ihana köllähtää puhtaisiin lakanoihin, seinään maalatun purjeen alla tuli nukuttua jälleen erityisen sikeät yöunet. Sää suosi meitä koko matkan, josta olin kiitollinen, sillä tulen herkästi merisairaaksi. Nyt en tuntenut ensimmäistäkään keinahdusta!


Uni maistui!

Hiiohoi, maata näkyvissä! Kipinkapin aamiaiselle ennen rantautumista Helsinkiin, joka tapahtui aamukymmeneltä. Kahvikupin äärellä mietimme, kuinka aika laivalla oli mennyt nopeasti, vaikka emme olleet tehneet mitään erityistä - nautiskelleet "vain". 

Hieman vielä malttia tavaroiden ja koirien pakkaamisessa autoon, ja letkassa kiemurtelua sataman päässä olevalle teltalle. Negatiiviset testituloksemme tarkistettiin ja annettiin jatko-ohjeet karanteeniin, sekä seuraavaan testiin Suomessa, joka olisi kolmen päivän kuluttua. 


Tervetuloa Helsinkiin!

Olin helpottunut päästessämme turvallisesti kotiin; turvallisuusasioista ei Finnlines ole tinkinyt poikkeusajan konseptista huolimatta. Pitkän matkamme kyllä kruunasi tämä laivalla lepäily, nautiskelu ja syöpöttely. Olemme Star Clubin jäseniä, ja syksyllä matkaamme taas toiseen suuntaan matkailuautoinemme. Sitten onkin juhlavaa aloittaa matka laivalla ja kerätä voimia nopeille Saksan autobaanoille ja Euroopan teille kohti määränpäätä – ja toivottavasti syksyllä koronatilanne olisi jo paljon parempi. 


On kaikkien etu noudattaa ohjeita.

Näkemiin, ensi syksynä sitten toiseen suuntaan!

Jos kiinnostut Finnlinesin matkoista, kaipaat tietoa tai haluat aikamatkalle Finnlinesin vaiherikkaaseen historiaan, pääset tutustumaan niihin tästä linkistä: Finnlines 








Suositut tekstit