Park4night yöpymiskokemuksia


Ajoimme tänä syksynä (2021) Suomesta Espanjaan ensimmäistä kertaa asuntoautolla. Matkaa olemme taittaneet aiemmin henkilöautolla, pakettiautolla asuntovaunu perässä sekä lentäen.


Kokeilimme tällä kertaa reittiä Ruotsin kautta. Asumme Salossa, josta Naantaliin on kivenheitto, ja sieltä pääsee kätevästi Finnlinesilla Ruotsin Kapellskäriin. Sieltä sitten ajo Malmön ja päätimme jatkaa laivalla Saksaan Travemündeen seuraavana päivänä. Löysimme ensimmäisen yöpymispaikkamme Vätternin rannalta. Rastplats Vida Vättern oli turvallinen parkkialue ja uuteen päivään oli mukava herätä upeissa maisemissa. 

Rastplats vida Vättern, Ruotsissa Tukholma-Malmö välillä

Vätternin rannalla oli mukava herätä uuteen päivään.

Sakassa ajellessamme ehdin tutustua tarkemmin Park4nigt-sovellukseen ja sen tarjontaan. Aiemmin liikkuessamme vaunun kanssa, valitsimme aina leirintäalueen, ja tietysti henkilöautolla ajaessa on otettava hotelli tai muu yöpymispaikka. Hämmästyksekseni turvallisia parkkeja on joka maassa ja paikassa pilvin pimein. Sovelluksen voi ladata omaan puhelimeen ja sen käyttö on helppoa: kartalta valitaan alue, missä haluaisi pysähtyä ja paikkaa klikkaamalla kohteesta saa enemmän tietoa. Parkkeja löytyy P-alueista isompiin levähdysalueisiin, joissa on WC-tilat ja vaikka suihkut. Tai sitten löytyy portin takana olevia turvallisia aidattuja alueita. Hinnat vaihtelevat alle kympistä viiteentoista. Riippuen haluaako sähkön. Joissain paikoissa sähkö kuului hintaan. 

Sovellusta on helppo ja kätevä käyttää. 

Saksan Wuppertalista (Nordbahntrassse) löysimme reitillemme osuvan paikan. Hieman kyllä ankea parkkis bussivarikon yhteydessä, mutta mikäs meillä oli omassa viihtyisässä autossamme viettää iltaa ja nukkua turvassa.

Otatko juustoa?

Saksan Trierissä Reisemobilpark Treviris muistutti jo leirintäaluetta. Iso, viihtyisä ja tilava alue, johon mahtuu kymmeniä autoja. Pääsimme myös suihkuun ja näkymät olivat niin hienot joen varressa, että emme pitäneet kiirettä jatkaa matkaa. Trier on kaunis kaupunki katsella. 

Mikäpä tässä pällistellessä.

Vahti on tarkkana

Ranskan puolella pysähdyimme paikkaan nimeltä Langres Aire camping car Villeneuve.  Aidattu alue oli kuin iso häkki, mutta maisemat olivat hulppeat ja kylällä valtavasti nähtävää.

Valitsemillamme paikoille leiriytyi vain asuntoautoja.

Leiri pystyyn.

Ihan loistava näköala.

Upeaa tunnelmallista kylää olisi tutkinut hieman kauemminkin.

Ranskassa Aire camping car oli vähän kolho paikka ja naapuriauto varoitti rotista, mutta alue oli niinikään turvallinen ja aidattu ja se on meille matkanteossa tärkeää, että voi nukkua levollisena. 

Kauppaan mopolla

Espanjassa päädyimme reissun ainoalle leirintäalueelle Valenciassa. Camping Valencian hinta oli 17 e yö, alue oli iso ja viihtyisä uima-altaineen ja ravintoloineen. Tarjolla oli myös eritasoisia mökkejä vuokrattavaksi. 

Tosi kiva paikka!

Me valitsimme paikan perimmäisestä nurkasta.

Erittäin viihtyisä leirintäalue, jota voi suositella!

Park4night kokemuksemme oli vasta pintaraapaisu. Kun vertaa nyt asuntoautolla matkaamista entisiin kokemuksiin, olen ehdottomasti sitä mieltä, että asuntoautolla on helppoa ja mukavaa matkata, erityisesti kun matkalla on määränpää eikä ole tarkoitus lomailla tien päällä sen enempää. Kun on vielä kaksi koiraa mukana, asuntoautossa on toki myös väljempää. Voi levätä kun haluaa, syödä milloin huvittaa. Pysähtyminen käy vaikka tien varteen tarvittaessa. Yöpyminen omassa pesässä käy vaivattomasti ilman sen kummempaa säätelyä. Matkaamme kyllä jatkossakin näin ja Park4nightin avulla etsimme yöpaikan.

Kommentit

Suositut tekstit