Eläinten viikon teemana on oppiva eläinTänään on Eläintenpäivä! Kansainvälistä vuosipäivää vietettiin ensimmäisiä kertoja 1930-luvulla Firenzessä. Päivästä alkaa vuosittain 4.-10.10. vietettävä Eläinten viikko, joka on Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen aloittama tapahtumaviikko. Tänä vuonna teemana on oppiva eläin.

Bruno oppii myös isoveljeltään Ricolta

Omassa lapsuudenkodissani ei ollut lemmikkejä ja kaupunkilaislapsena eläimet tuntuivat hyvin vierailta. Omat lapseni olivat kuitenkin niin eläinrakkaita, että perheeseemme alkoi tupsahdella kaneja, gerbiilejä ja kissoja, sekä myöhemmin maalle muutettuamme myös koiria. Aloin tottua eläimiin ja ymmärsin, kuinka paljon ihminen voi saada onnea ja iloa eläimestä siitä terapeuttisesta hetkestä liikuntaan ja tunteeseen olla tärkeä jollekin. Kun lapset jo nukkuivat, meillä oli kanimme kanssa aina oma hellittelyhetki.

Rico rakastaa rannalla juoksentelua.

Koirat, perheenjäsenemme, seikkailevat aina matkassamme mukana kahden maan välillä. Nuorin yhdeksänkuinen Brunomme adoptoitiin Espanjasta resquetarhasta viime keväänä. Annoimme kodin myös sen veljelle Waldolle, mutta lonkkamaljojen puuttuminen nilkutti pienen pian sateenkaarisillalle.

Bruno ihmettelee maailmaa kotiin tultuaan

On tärkeä muistaa lemmikkiä ottaessa, on mikä eläin hyvänsä kyseessä, että se tarvitsee jatkuvaa hoitoa ja rakkautta. Se on uskollinen ystävä, jota on kohdeltava hyvin. Sille on annettava virikkeitä ja koulutusta, koska eläinkin nauttii oppimisesta. Jokainen koiramme on ollut omanlaisensa, ja oppinut eri tavoin asioita ja tykännyt eri asioista. Omaan lemmikkiin täytyy tutustua kuten kehen tahansa uuteen ihmiseen ja ystävään, jotta yhteinen mukava sävel löytyy. Mutta jokainen lemmikki rakastaa varmasti rapsutuksia ja huomiota!

Rico ei väsy hakemaan palloa tai lelua.
                                                
Olemme saaneet tutustua myös koiraan, joka tekee työtä. Tyttäreni opas Jaava on uskomattoman taitavaksi oppinut ja kultaakin kalliimpi toimiessaan oppaana ja silminä elämän monenlaisilla poluilla. Tämän kaksikon seikkailuja voi seurata youtubessa nimellä Sokkeloelämää.

Tämä ihana kaksikko reippailee aktiivisesti luonnossa

Oletko sinä pelastanut joskus eläintä? Me pelastimme aikoinaan pienen oravanpoikasen - oman kissamme hampaista. Se pääsi hoitopaikkaan, josta sille aukesi hyvä elämä, ja siitä tuli myöhemmin vielä äiti omille poikasille.

Luopuminen Maysta oli perheen lapsille surullista, mutta ainoa järkevä vaihtoehto oravalle.
                                   
Pikku May oli reipas pikku orava joka sai hyvän elämän luonnossa

Saamme elää Espanjassa eläinten keskellä maatilalla ja se on tosi ihanaa. Kuulemme jatkuvasti eri eläinten ja lintujen ääniä sekä voimme ihailla vastasyntyneitä karitsoja ja kissanpoikasia. Eläimet ovat täällä kuitenkin hyötyeläimiä, mutta on ollut mukava huomata, kuinka siistit karsinat ja hyvä huolenpito eläimistä on.

Lampaat eivät joudu omille teilleen, niitä valvotaan hyvin

Voiko olla suloisempaa?

Mukavaa päivää ja viikkoa! Pidetään toisistamme ja eläimistämme huolta! Olethan lemmikkisi paras ystävä! Onko sinulla jokin kertomus lemmikistäsi tai mitä olet sille opettanut?

Linkki Sokkeloelämään: Sokkeloelämää

Tässä linkki koirien adoptioon Espanjassa: Koirien adoptointi Espanjassa

Kommentit

Suositut tekstit