Hyvä Tuomas joulun tuopi


Vanhan kansan sanonnan mukaan Tuomas toi joulurauhan: "Tuomaasta housut naulaan, tulee joulurauha". Eläessäni ison lapsikatraani kanssa, juhlahousua ja mekkoa vielä juostiin hankkimassa koulun juhliin. Stressiltä ja kiireeltä ei voinut välttyä ennen aattoa, vaikka kuinka olisi niin toivonut.

Ääks, myrskyä ennen tyyntä...

Työhässäkät, lahjat, ruoat, muistamiset, siivoamiset, kokkaamiset... Huoh! Migreenikohtaus!

Äidin pikku apulainen. Jouluvalmistelut ovat tärkeitä ja hauskoja - ainakin pikku väelle.

Mutta oli kaiken sen höösäyksen arvoista nähdä lasten loistavat silmät aattona, ja onni viettää yhteistä aikaa perheen kanssa. Joulu tuli jokatapauksessa, vaikka joka nurkka ei olisikaan kiiltänyt ja pyykkikorista tipahtanut sukka unohtui koko jouluksi portaalle. Ja olisiko joulu tuntunut juhlalta, jos ei olisi nähnyt sitä kaikkea vaivaa? 

Haittaako epäjärjestys joulun iloa?


Tänä jouluna ei tarvitse stressata. Enpä olisi joskus uskonut viettäväni joulua Espanjassa, vain kahdestaan miehen kanssa. Melkeinpä kaipaan sitä entistä touhua ja tohinaa! Maailman tilanne toki askarruttaa, harmittaa, jännittää, pelottaakin meitä kaikkia. Lainatakseni kuitenkin professori Hallamaan sanoja: "Ei ole näkyvissä mitään päivämäärää kun tämä on ohi. Olisi meille hyväksi että rauhoittuisimme elämään enemmän tässä hetkessä."

Hyvä muistilista.

Toivon siis joulurauhaa teille kaikille! Kiireettömyyttä ja kireettömyyttä. Hyvää Joulua ja kiitos kun olet ollut matkassani mukana! 

Joulupöydän herkut monenmoiset, mutta ihmiset pöydän ympärillä tekee joulun!

"Tule meille, 
Tuomas kulta, 
tuo joulu tullessas, 
oluttynnyri olallansas, 
viiniipikari pivosansa, 
juustokakku kailosansa."


Kommentit

Suositut tekstit