Asahi - Mitä se on?

Asahi on suomalaista terveysliikuntaa, joka perustuu tutkittuun tietoon liikunnan terveysvaikutuksista. Yksinkertaista, mutta kokonaisvaltaista ja tehokasta liikuntaa, joka auttaa ihmistä ylläpitämään terveyttä ja henkistä tasapainoaan.


Aamu sarastaa ja päivän haasteet on mukava ottaa vastaan vetreänä ja iloisella mielellä.


Asahin nimi tulee sanoista Aamun Sarastaessa Alamme Harjoittaa Itseämme. Tämä suomalaisten miesten kehittämä liikuntamuoto sopii ihan kaikille; niin terveysliikunnasta kiinnostuneille kuin aktiiviliikkujillekin. Fysioterapeuteille, hierojille, liikunnanohjaajille – ja vaikka uutta ammattia etsiville! Asahia voivat tehdä kaikenikäiset, -kuntoiset ja -kokoiset, vaatteissa missä hyvänsä ja paikassa missä tahansa.


Ilpo Jalamo, Yrjö Mähonen, Keijo Mikkonen ja Timo Klemola ottivat lajin suunnittelussa huomioon sen kokonaisvaltaisen vaikutuksen sekä kehoon että mieleen.

Kuulin ensimmäistä kertaa Asahista opiskelutoveriltani. Innostuin välittömästi; minulle ”taikasanat” olivat: ”Sitä tehdään seisten”.


Simpukka; avautuminen ja sulkeutuminen

Olin nuorena aktiiviliikkuja ja voimisteluvalmentaja. Polvivamman ja muidenkin jalkojen nivelharmien vuoksi en kuitenkaan myöhemmin ole löytänyt itselleni sopivaa ryhmäliikuntalajia. Ylös könyäminen lattialta veisi toisen liikuntatunnin - vaikkakin se näky saisi ainakin niin omat kuin ryhmänkin vatsalihakset tehokäyttöön ja kipeiksi nauramisesta.


Asahia voi toki tehdä myös istuen ja vuodepotilaanakin. Toimintamuotoja on loputtomasti. Se sopii vaikka pitkälle lentomatkalle ehkäisemään veritulppaa.

Kun Asahi Nordicin kouluttaja Maarit Lintukorpi tuli Espanjan Fuengirolaan tekemään costalaisille Asahia tutuksi, päätin oitis lähteä mukaan C-lisenssi ohjaajakoulutukseen. Mikäs sen mukavampaa, kun se toteutui samoin tein mahtavissa maisemissa, ja itselleni hyvään saumaan, koska vietän opintovapaata Aurinkorannikolla.


Kannustava ja upea opemme ja esikuvamme Maarit

Meille muodostui todella kiva samanhenkinen ryhmä – niinhän se on, että usein samankaltaisista asioista kiinnostuneet kokoontuvat yhteen. Maarit opetti meitä tehokkaasti ja intensiivisesti, johon sisältyi niin 1 ja 2 liikesarjojen harjoittelua, kuin teoriaosuuksia Asahin periaatteineen. Lääkäri piti meille myös luennon, joka piti sisällään Asahin harjoitteluun liittyvää lääketiedettä.


Ryhmän jäsen tarjosi tilat meille näin upeissa maisemissa.

Annoimme myös lopuksi näytön. Olikin tärkeää päästä kokeilemaan, miltä tuntuu samalla itse ohjata ja selostaa liikkeitä ollen muille mallina. Itse pidin ryhmälle rentoutusosion. Muita Asahin liikesarjoja ovat niska-hartialiikkeet, selkäosio sekä tasapaino- ja jalkaharjoitukset. Kouluttajan kannustava palaute oli rohkaisevaa.


Todistus!

Saimme lopuksi todistukset, se tuntui juhlalliselta. Jokainen ohjaajakoulutukseen osallistuja sai varmasti kipinän jatkaa harjoittelua ja ohjata jatkossa erilaisia ryhmiä. Olen valtavan innostunut ja kiitollinen kun löysin tällaisen liikuntamuodon, joka ei ole suorittamista, vaan Asahin avulla saavuttaa myös rentoutta ja huolet haihtuvat. Tämä liikuntamuoto ei saa aiheuttaa minkäänlaisia kiputiloja, ja jokainen tekee sitä omien rajoitteidensa ja voimiensa mukaisesti. Oman polven tekonivelleikkauksen jälkeen myös heikentynyt tasapainoni korjaantuu nyt varmasti. Asahi Nordicin Asahiin ei liity myöskään mitään poliittista, uskonnollista, filosofista tai uskomuslääketieteen sanomaa.


Ihana ryhmämme Espanjan auringon alla.

Mikä myös ihanaa, voin alkaa nyt jakaa tätä iloa ja hyötyä muillekin ja haluan kouluttaa myös itseäni enemmän ja paremmaksi ohjaajaksi. Olenkin ilahtunut, että moni on jo kysellyt lajista ja odottaa ensimmäisiä harjoituskertojamme yhdessä! Marraskuussa 2022 Fuengirolassa on jälleen mahdollisuus osallistua myös Maaritin koulutuksiin!





 

Suositut tekstit