Erilainen roadtrip, osa 2: Latvia, Ventspils


Mihin suuntaan Sirocco-tuuli kuljettaa, kun kesäloma koittaa? Se jää nähtäväksi kun tämä pariskunta koirineen lähtee suunnittelemattomalle roadtripille matkailuautolla.


Matkan varrelta Riika-Ventspils

Ensimmäinen pysähdyksemme oli Pärnussa, siellä arkihuolet ehtivät väistyä (Pärnu). Kuitenkin pohjoinen ja Lapin valoisat yöt alkoivat houkuttaa tekemään U-käännöksen. Päätimme koukata Latvian kautta, josta pääsisi kätevästi laivalla Ruotsin puolelle. Ensin siis kohti Latvian satamakaupunki Ventspilsiä.

Pärnusta Ventspilsiin ajaa viidessä tunnissa. Matkan varrella on Riika ja Jurmala, joissa kannattaa vierailla.

En tiennyt ennen, että Latviasta pääsee kätevästi Ruotsiin.

Osuimme Riikaan ruuhka-aikana. Olemme tutustuneet kaupunkiin aiemmin, ja tuntuu, että se on aina vilkasliikenteinen. Tällä kertaa emme pysähtyneet, sillä parkkipaikkaa ei ole helppo löytää. Otimme sen  sijaan ruokatauon Jurmalassa. Jurmala on rantoineen ihastuttava kohde, johon kannattaa myös tutustua.

Riikan ruuhkaa

Saavuimme illan suussa perille Latvian vauraimpaan kaupunkiin Ventspilsiin, joka oli keskiajalla Hansaliiton keskus. Ventspils sijaitsee Itämeren rannalla ja toimii kauttakulkusatamana Venäjälle. Huomioni kiinnittyi heti Ventspilsin paksuihin ja iäkkäisiin puihin. Ne tekevät kaupungista vehreän ja viihtyisän näköisen. 

Upeita puita

Kaupungissa onkin kiinnitetty huomiota siihen, että perheiden olisi hyvä asua siellä ja muiden mukava lomailla. 

Puut reunustavat teitä ympäri kaupunkia.

Kauniita rakennuksia

Rauhallinen kesäilta

Ventspils yllätti monipuolisuudellaan ja viihtyisyydellään. Kaupungilla on monenlaista nähtävää, kuten Liivin ritarikunnan linna, Luovuustalo, planetario, observatorio, lapsillekin  on seikkailu- ja vesipuistoja. Rakkauden majakka on varsinkin vastavihityille mieluinen kohde. Me ihailimme erityisesti upeaa kirkkoa (St. Nicholas Orthodox Church), jonka kupolit hohtivat kultaisina auringon laskiessa.

Tarunhohtoisuutta

Upea kirkko vangitsi huomiomme iltakävelyllä.

Satamasta lähtee aamuin illoin StenaLinen laiva Ruotsiin Nynäshamniin. Päätimme ottaa aamulähdön ja hämmästyimme kuinka paljon autoja ja rekkoja liikennöi tätä väliä. Seitsemän tuntia myöhemmin olimme jo perillä Tukholman liepeillä. Niin roadtrippimme jatkuisi ihan toisenlaisissa maisemissa kohti pohjoista. 

Välillä on kiva lipua merellä ja lepäillä.

Olisiko jo eväsaika, miettii Bruno hytissä.
Kommentit

Suositut tekstit