Muutoksen tuulia - maalta kaupunkiin

 


Sirocco ei ole levoton, vaikka se liikehtii uteliaana tuulena aina eteenpäin. Läpi tunnelien (koska tunnelin päässä on aina valoa), ja välillä myös itsepintaisesti vastavirtaan... Nyt Sirocco henkäilee kohti Lohjaa, ja yllättäen tyyntyy aivan kaupungin kylkeen. 

Lohja on mukava pikkukaupunki, jossa myös luonto ja järvi ovat lähellä.

Citymaalainen. Se kuvastaa itseäni; pääkaupungissa syntynyt, maalle kulkeutunut. Niin kaupungeissa kuin maaseudulla viihtyvä. Luonto vetää kuitenkin paljon pitemmän korren. 

Maalainen... vai kaupunkilainen? Molemmat!

Mutta talvi keskellä korpea hipihiljaisessa kylässä Espanjassa vietettyjen vilkkaiden aikojen jälkeen... Huh, voi ei! Kuinkas sitten kävikään? Passivoiduin ja ikävystyin pimeydessä hankien ja liukkauden "vangitessa" minut tupaani. Onneksi kaikkeen löytyy ratkaisu: Mikseipä kokeilisi tutussa pikkukaupungissa asumista, missä ovat työpaikka, sisko, ystävät, palvelut ja kulttuurinautinnot sekä muut iloiset riennot kävelymatkan päässä? Silti ei tarvitse luopua metsätuvasta eikä tiluksista; maalle ja luontoon pääsee yhä aina kun huvittaa. Kiinni veti, tämä täytyy kokea!

Useimmiten maalla on seurana vain karvaiset kaverit.

Tästä alkaa jälleen uudenlainen seikkailu ja elämänvaihe. Tavoitteena on luoda viihtyisä pikku koti käyttämällä omia vanhoja, kierrätettyjä, ilmaisia kalusteita ja tavaroita, ja vain minimaalisesti rahaa - mutta ei mitään uutta tai kaupasta ostettua. Vanhalle sielulle ei kuitenkaan sovi mikä tahansa kaupunki- tai kerrostalo, vaan siinä on oltava jotain erityistä. Projektia pääset seuraamaan tulevissa postauksissa!

Hyvällä tuulella on helpompi nousta siiville.

Suositut tekstit