Pientä pintasilausta

Viihtyäkö maalla vai kaupungissa, siinäpä kysymys. Jos on mahdollista valita molemmat, mikä ettei? Tässä postaussarjassa kerron "projektistani"; onnistunko sisustamaan kaupunkikodin viihtyisäksi käyttämättä rahaa tai ainakin olla ostamatta mitään uutta kaupasta sekä tekemään pientä pintaremonttia minimaalisella (n.100 €) budjetilla? 

Pikku-Helmi, kaksio Lohjalla, on ikäisekseen hyvin säilynyt. Muutamat "rypyt" kuuluvat toki vanhuuteen. Vuokrattava asunto oli siis siistissä ja puhtaassa kunnossa, siitä oli pidetty hyvää huolta sen 78 vuotisen elämän aikana. Se tuoksui heti hyvältä ja tuntui tutulta (jos haluat lukea edellisen postauksen Helmen löytämisestä, linkki tässä: Pikku-Helmi, kaupunkikoti Lohjalla.).

Pikku-Helmi ei siis tarvinnut remonttia, mutta halusin tehdä siitä pienellä pintasilauksella vielä kotoisamman ja enemmän oman näköisen - tai itsensä näköisen - ennen sisustamista.

KEITTIÖ
Keittiö on kodin sydän, jossa touhutaan ja viihdytään. Päätyseinä kaipasi selkeästi oman ikäistään ajan henkeä sekä iloa ja värikkyyttä. 


Iloinen tapetti löytyi Rustasta (Tapetti Classic, Mitali Pastelli, tarjoushinta 17€/rulla, niitä tarvittiin 2 kpl). Liisteriä ja välineet löytyivät entuudestaan.


ETEINEN
Vanhempieni vanhat rakkaat matkalaukut ovat kulkeneet mukana vuosikaudet. Nyt ne saavat nojata kaltaisiinsa tehostetapetissa. Laukut muistuttavat myös lukuisista matkoistamme ja matkalaukkuelämästä. Tapetti on tumma ja toimisi ehkä paremmin isommassa tilassa, mutta minusta se antaa mukavaa kontrastia muutoin valkeaan eteiseen. 


Iso peili lisää kuitenkin niin valoa kuin tilan tuntua (Fototapetti Plage Panoramic Suitcases, Bauhaus, 29,90€)

SUNNYROOM - Keltainen huone
Makuu- ja työhuoneen väri oli valmiiksi todella aurinkoiseksi maalattu, josta tulee yksinkertaisesti onnellinen olo. Aivan kun huoneessa paistaisi aina aurinko. 


Kaapin päätyyn käytin omiin nurkkiin jäänyttä kirjahyllytapettia, joka antaa pienen lisäsäväyksen tilaan.


LIGHTROOM - Valkoinen huone
Olohuone, "sali", oli maalattu valkoiseksi,  ja minusta se on oikein ihana ja valoisa sellaisenaan. Se kylpee valossa ilmansuuntansa ja kulmaikkunoiden ansiosta lähes koko päivän. Tälle huoneelle ei tarvinnut tehdä mitään.


KYLPYHUONE 
Kylppäri oli remontoitu nykyaikaiseksi ja pastelliväreineen miellytti itseäni. Ainoastaan lavuaarin viemäriputken "piilotin" vanhan isoäidiltä perityn pyykkilaudan taakse.


Voila, pikku pintasilaus oli tässä. Aikaa töihin kului muutaman päivän verran ja euroja meni 63,90€.

                       

Seuraavalla kerralla sisustetaan!

Suositut tekstit