Tapetin ja maalin liitto Willa Pajun Helsinki-huoneessa

Tapetin ja maalin liitto

Vanha neuvolarakennus (1948) Suomusjärvellä  on kokenut monia vaiheita. Talon yläkerrassa on asunut kenties hoitajia tai muita vuokralaisia. Ehkä juuri sen tähden ratkaisut ovat olleet hyvin erikoisia: portaiden yläpäässä oli vain pieni ahdas aulatila, josta meni kaksi ovea samaan käytävään. Käytävä oli pitkä ja pimeä, josta johti ovet kolmeen huoneeseen ja wc-tilaan. 

Kaksi ovea samaan käytävään. Ehkä käytävässä on saattanut olla myös väliseinä tilaa jakamassa. Tämä seinä purettiin.

Mutta en epäillyt lainkaan, ettemmekö saisi tiloista viihtyisät vaikka lähtötilanne olikin todella kolkko ja luotaantyöntävä. Huoneet sijaitsevat vanhan Turuntien suuntaisesti, joten annoimme päätyhuoneille nimet ilmansuuntien mukaisesti Helsinki ja Turku. Päätimme aloittaa rempan Helsingistä.

Remppa alkakoon!

Tästä tulisi oiva lasten leikkinurkkaus

Teimme remonttitarvikereissun Tallinnaan. Löysimme uudehkon Depo-nimisen myymälän, josta löytyy mitä vain rakentamiseen ja sisustamiseen - ja huokeilla hinnoilla. Sieltä löytyi myös oikea tapettitaivas. Tuntui selviöltä, että yläkerran huoneet saisivat tapetit.

Kaikkiin yläkerran tiloihin löytyi sopivat tapetit

Vihreä on kestosuosikkini ja kevään jo hiipiessä mieli tapaili vehreyttä ja hempeyttä. Helsinki-huone on iso, jossa jälkikasvumme ja vieraidemme olisi mukava yöpyä ja kokea rentouttavaa oloa.

Depossa oli valinnan varaa

Tiedän entuudestaan, että kun vaan näen jonkun minua puhuttelevan jutun, se lähtee kuljettamaan ajatusta, enkä tarvitse pitkää pähkäilyä. Sen vain tietää kun joku on se oikea. Valitsimme saman tien tapetit kaikkiin yläkerran tiloihin. Rullien hinta oli vain neljän ja seitsemän euron välillä. Helsinki-huoneeseen valikoitui kevään vihertävä tapetti lehden huiskaleineen. 

Lupaavalta näyttää kun ensimmäinen seinä on valmis

Pohjatyöt ovat ne tylsimmät ja rankimmat. Onneksi tässä saimme apua alan ammattimieheltä, ahkeralta  vävyltämme, joka kittasi ja hioi seinät tasaisiksi. Hän myös maalasi muurin ja matalat seinät viehkeällä, hyvin vaalean vihreällä maalilla. Kaikissa seinissä tapetti kuvioineen olisi ollut levoton.

Iso apu tarkalta vävyltämme

Vanhan rakennuksen huoneissa on monenlaista kulmaa, joka asettaa pientä lisähaastetta ja näpertelyä tapetoinnissa, mutta onneksi mieheni on niin taitava ja kärsivällinen. Niinpä huone oli nopeasti tapetissa yhteistyöllämme.

Huoneen fiilis muuttui tapettien myötä lämpimäksi

Huoneessa on myös sivunkainen, joka sopisi oivasti pikkuväen leikkinurkaksi. Vanhassa neuvolassa pitää ehdottomasti olla lapsillekin oma sopukka, ja ajattelimme erityisesti pientä pojanpoikaa, joka löytäisi leluja ja kirjoja meillä käydessään aina samasta paikasta. Leikkiä saa Willa Pajussa toki missä vain, lelut eivät ole roskia ja leikki on lasten työtä. Kalusteet saimme ilmaiseksi roskalavaryhmästä, lelut löytyivät omien lasten vanhoista leluista.

Puuhevonen oli miehen leikeissä hänen lapsuudessaan

Leikkipaikka testissä. Tapetissa myös vaaleanvihreä pohja, jossa metsäneläimet hyppelevät.

Sitten pääsimmekin jo kalusteita sijoittelemaan. Mitään ei tarvinnut hankkia, kaikki tarvittava löytyi entuudestaan tekstiilejä myöten. Huoneessa on mukavasti tilaa niin olemiseen kuin erilaiseen tekemiseenkin, mutta toivottavasti vieraamme eivät vallan jumitu viihtymään vain Helsinki-huoneeseen. 

Huoneeseen lankeaa kaunis aamun valo

Vaikea uskoa, kuinka rauhallinen tunnelma huoneeseen saapui. Leikkinurkka on nyt jo testattu ja ensimmäiset yövieraat nukkuivat Helsingissä pääsiäisenä. Koska Helsingin Kallio on syntymäpaikkani, ehkä jokin huoneen seinä saa vielä vanhan kuvan stadista. Ja kyltin tai tienviitan oven päälle.

Hyvin nukutti, kertoivat ensimmäiset yövieraat

Käyn välillä keinumassa keskellä huoneen vihreyttä. Keinu onkin huoneessa se huutomerkki! Koen onnen tunnetta; on niin mukavaa kun voi olla tyytyväinen lopputulokseen ja omien kätöstemme jälkiin. Tämä on meille ja meidän tarkoituksiin juuri hyvä huone.

Rico on aina mukana kaikessa. Välillä ihmettelen, mitä se mahtaa tuumata kaikista touhuistamme.

Seuraavalla kerralla siirrymmekin sitten Turkuun, ainakin siis Turku-huoneeseen!Suositut tekstit