Ystävänpäivä


Tänään(kin) ystävänpäivänä minulla vilisee sydämiä silmissä. Näen niitä kaikkialla! 
Alunperin ystävänpäivä on liitetty romanttiseen rakkauteen, mutta minusta on mukavaa, että suomalaisena ystävänpäivänä muistetaan kaikkia ystäviä ja se on ystävien yhteinen juhlapäivä! Rakastavaiset muistavat ja huomioivat toisiaan muutenkin paljon. Toki on tärkeää muistaa ystäviä aina, mutta itse tällaisena ”ainavalmiinakeksimäänmistävaanjuhlaa” on kiva, että erityisesti nyt voi pysähtyä ajattelemaan ystäviä ja kiittämään ystävyydestä.


Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, sanotaan. Se on niin totta! On paljon mukavampaa, kun voi jakaa asioita ystävien kanssa. Matkustellessa, maisemia ihmetellessä tai erilaisissa tapahtumissa on paljon kivempi sanoa ääneen asioita sille tärkeälle ihmiselle, kun miettiä niitä vain omassa päässä. Riemu ja onni sen kun yltyvät yhdessä, vaikka hyvien uutisten äärellä. Ilo ja nauru on tarttuvaa. Siskon kanssa iltaa viettäessämme saamme aina jossain kohtaa hirveän yhteisen nauruhepulin, josta ei meinaa tulla loppua ei sitten millään. Yleensä se tulee vielä jostain ihan hölmöstä jutusta tai sille ei löydy edes syytä.


Mutta entä suru sitten? Onko sekin jaettuna kaksinkertainen? Ajattelen kyllä, että kun pahan mielen tai murheen jakaa ystävälle, suru ennemminkin pienenee. Oloa helpottaa kun saa asian päästä ulos ja ystävä tuo tukea ja lohtua. Koen, että on kunnia olla toiselle luottamuksen arvoinen kun voi auttaa helpottamaan huonoa oloa ja kenties kääntämään mieli parempaan. Itse olen toisaalta joskus joutunut tilanteisiin, että ystävän suru onkin alkanut painaa omia harteita ihan liikaa. Onkin tasapainoilua, että osaa lohduttaa ystävää, ottamatta itselle siitä liian suurta taakkaa. Omissa murheissa asioille voi aina tehdä jotain, mutta toisen puolesta kun ei voi päätöksiä tehdä, niin se on joskus vaikeaa. Mutta ihan vain läsnäolo ja kuunteleminenkin ovat tärkeitä ystävälle. Aina ei tarvitse sanoa mitään tai ruveta esittämään omia mielipiteitä.


Ystävät ovat tärkeitä, kaikenlaiset. On sydänystäviä, työkavereita, harrastusfrendejä, fbkavereita, opiskelukamut, eläinystävät, perhetutut ja sukulaiset… Toivotan ihanaa ystävänpäivää ihan kaikille, juuri sinä joka tätä luet, olet tärkeä! Ollaan toisillemme hyviä ja ystävällisiä, hyvä kyllä kiertää! On tärkeää myös huolehtia ja rakastaa itseään, että voi rakastaa muita, rakkaus vetää aina puoleensa! Yritetään siis raivata ystäville tilaa ja aikaa! Ollaan paikalla vaikeina hetkinä. Kun on sydämellä mukana hetkessä, se pienikin kohtaaminen on kullanarvokas ja jää kauniiksi muistoksi mieliimme! Kun seuraavan kerran kohtaan sinut, älä pelästy jos heittäydyn kaulaasi ja pussaan! Olen nimittäin ainakin oppinut espanjalaisilta koskettamisen jaloa taitoa - siis fyysistä kosketusta tai poskisuudelmia! En siis ole tullut hulluksi (kai?).Kommentit

Suositut tekstit