Iloa ja naurua elämään!


Kirjoitin uuden jutun. Sitten painoin deleteä. Se oli niin surkea. Pelkkiä apeita ajatuksia. Ihan kuin tunnelin päässä tuskin näkyisi edes valoa kun aina tulee uusia takaiskuja ja murheita. Oletko sinä koskaan ajautunut vastaavanlaiseen tilanteeseen? Tässä voi olla hyvä pieni vinkki, josta minä löysin apua.


Havahduin omasta tekstistäni ja tyttäreni ystävällisestä töytäisystä. Olen päässyt aina elämässäni takaiskuista pian jaloilleni. En ole jäänyt murheisiin lojumaan vaan mennyt eteenpäin. Joskus ajattelin, että mikä minua oikein vaivaa kun en oikein osaa surra mitään. Rouva Hulda Huolettomana vain keikun helmat heiluen. No nyt rouva on sitten suremisenkin "oppinut" ja saanut kokea. Mutta nyt on aika ryhdistäytyä.


Tyttäreni vinkkasi minulle webinaarista, joka voisi auttaa löytämään taas valoisamman asenteen elämään. Se oli ihan vain puolen tunnin mittainen tsemppaus ja potku ajatuksille. Yllätyin kuullessani, että valtaosa ihmisen ajatuksista on negatiivissävytteisiä ja ikäviin, surullisiin ajatuksiin ja tunteisiin jää kiinni. Negatiiviseen mieleen nimittäin alkaa tottua, mutta aivan samoin käy toisinpäinkin. Aivoja voi todella huijata, vaikka leikkimällä aluksi positiivista. Sitten siitä alkaa tulla tapa. 


Sain webinaarista myös hyvän vinkin: Aamulla ennen nousemista palauttaa mieleen jonkin muiston, jolloin on tuntenut iloa ja hyvää oloa. Päivän aikana sitten palauttaa sen ajatuksen ja hyvän tunteen mieleen - varsinkin jos notkahtaa tai pinnaa alkaa kiristää. 


Itse keksin liittää tunteeseen myös sanan, jota voin toistella huonolla hetkellä. Minun voimaannuttavia ajatuksia ovat olleet esimerkiksi kielomeri, perhonen, vuoret. Keksin joka päivä uuden. Puristan oikean käden peukalon ja etusormen yhteen, kuten kouluttaja neuvoi, toistellen sanaa ja palauttaen onnen tunteen. Toimii! Jo nyt minulla on paljon parempi olotila ja olen saanut takaisin päättäväisyyttäni.


Naurun sanotaan olevan parasta lääkettä ja se on tutkitusti totta. Nauraminen lisää hyvänolonhormoneja ja poistaa stressihormonoja. Äitini oli positiivisen ajattelun  kouluttaja ja veti naurujoogaa, näin muutamia pirskahtelevia tilaisuuksia ja esityksiä. Nyt pitää muistaa elää myös äidin oppien mukaan ja nauraa joka päivä ja monta kertaa, mitä makeammin sen parempi. Nauru tekee hyvää mielelle ja koko keholle!


Milloin sinä nauroit oikein kunnolla?


Suositut tekstit