Hei pelataanko?


Olen aina tykännyt pelata erilaisia pelejä, korttipeleistä biljardiin. En silti omaa kilpailuviettiä, vaan yhdessä tekeminen ja hauska ajanvietto on se juttu. Toki myös se onnistumisen ilo tekee hyvän mielen. Tietokonepelit tai wiit ja pleikkapelit, joista omat lapset aikanaan innostuivat, eivät ole olleet kuitenkaan minua varten. En pelaa myöskään kännykällä, ainoastaan lentomatkoilla Tetristä, joka saa minut palikoita sommitellessa unohtamaan lennon ikävyyden. 


Siispä perheessämme on pelattu aina myös perinteisiä kortti- ja lautapelejä, kuten Afrikantähteä, joka on varmasti kaikille tuttu. Pelit kuuluivat pukinkonttiin ja joulunpyhiä oli kiva viettää pelaillen. Aliaksen parissa on tullut naurettua ihan hervottomasti. Mieheni kanssa lempipelimme on Scrabble-sanapeli. Kun kuumeisesti miettii ja muodostaa kirjaimista sopivia sanoja, arjen murheet, jos sellaisia on, kyllä unohtuvat. 


Saimme hiljan kutsun ystävien luokse peli-iltaan. Opimme uuden hauskan pelin, Sequencen. Sitä pelataan pareittain. Välillä ruokailua ja kahvittelua. Hauskaa ja monipuolista ajanviettoa kaikinpuolin!


Ulkopelit ovat myös mukavia, kuten mölkky, petangue, kroketti ja minigolf. Mutta pääsimme juuri kokeilemaan ensimmäistä kertaa minigolfia sisällä. Hohtogolfausta West Coastissa Yrjönkadulla Helsingissä. Paikka on muuten ensimmäinen laatuaan koko Euroopassa.


En osannut arvata, kuinka hieno paikka on. Se on jo nähtävyys sinänsä, vähän kuin Linnanmäen kummitusjuna ja vekkula yhdistettynä. Välillä nimittäin lattiakin tärisi ja katosta sai tuulenpuuskan niskaansa, tai luuranko hyppäsi kaapista... Radat ovat tehostettu erikoisilla yllätyksillä, hauskoilla ja jopa vähän pelottavilla. Peliin oli melkein vaikea keskittyä välillä, kun ihaili kaikkea. Pelaamassa oli paljon synttäriseurueita. Mekin käytimme miehen saaman elämyslahjan, joten tällainen on myös kiva idea antaa lahjaksi. Tiskiltä voi ostaa juomia pelimatkan varrelle. Suosittelen lämpimästi paikkaa, jos haluat vaihtelua ja huvia elämään vaikka perheen tai ystäväporukan kanssa. Korona-ajat oli huomioitu rytmittämällä aikoja ja käsidesiä oli joka pisteellä.




Onkohan nykyään vanhasta kunnon Koronasta tullut jälleen suosikkipeli? Sitä pelasimme paljon lapsina. Eipä olisi osannut arvata, kuinka ikävään asiaan sana tulee liittymään. Oletko sinä pelannut Koronaa?


Olemme toisinaan järjestäneet myös pikku tapahtumia, kuten "olutpialaiset", erilaisten itse keksittyjen, vähän höpsöjenkin ulko- ja joukkuepelien merkeissä. Mielikuvituksen voi päästää valloilleen ja keksiä pelejä melkein ihan mistä tahansa, vaikka heittämällä käpyjä koriin! Muut kannustaa ja hauskaa on taatusti! Kokeilepa! Mitä sinä olet pelaillut? Mitkä ovat suosikkipelisi? 


Suositut tekstit