Kesäloma syyskuussa

Suomen kesä on lyhyt. Liian lyhyt. Varsinkin jos lomaa ei ole kesä- tai heinäkuussa, jolloin kesästä ei ehdi nauttia ihan kaikinpuolin. Itse en ainakaan vuorotyöltäni joutanut tänä kesänä yhtään minnekään, edes kesäteatteriin. Toisaalta näinä korona-aikoina se ei toisaalta huono asia ollut.




Minulle kyllä sopi hyvin, että pitäisin lomani vasta syyskuussa, koska tarkoituksemme oli tietysti lähteä Espanjan aurinkokotiimme, jossa on aina oman mittapuumme mukaan kesä. Puolen vuoden tauon jälkeen sinne; suloista pikku kotiamme upeine maisemineen, siellä olevia ystäviä sekä erilaista elämänmenoa on jo kova ikävä.



Toisin kävi. Nyt ei kannattanut lähteä. Vaikka talo on ylhäisessä yksinäisyydessään vuorilla, ja alueella ei tartuntoja ole, koronan kanssa ei ole syytä leikitellä. Myös paheksunta matkustamiseen ja karanteeni paluun jälkeen teki asian selväksi. Tällä lomalla teemme jotain muuta. Ja sekin voi olla ihan yhtä kivaa.



Minulle säät ovat yhdentekeviä, pukeudun vain sen vaatimalla tavalla, mutta niitä talven räntä- ja lumikelejä liukastumisvaaroineen, niin jalan kuin autolla, en vain siedä. Nykyään "asustukseen" liittyy myös maski, mutta en ole lähtenyt niillä "hienostelemaan", vaan käyttänyt ainakin toistaiseksi ihan tavallisia kertakäyttöisiä, tilanteissa joissa niitä on hyvä käyttää. Tällä kesälomalla onkin tullut etsittyä jo syyskamppeet esille ja on pukeuduttu lämpimästi.



Minulle valon määrä on tärkeintä, siksi pidän varsinkin Suomen alkukesästä ja talvista Espanjassa. Nyt täytyy tosiaan todeta, että ei voi lauleskella enää "vielä on kesää jäljellä", vaan "sataa sataa ropisee...." Syksy on auttamattomasti tullut, päivät lyhentyneet, illat hämärtyneet. Mutta syksyllä on värikästä ja kaunista, ilma raikas hengitellä.



Tekemistä meillä riittää rakentelun parissa ja viihdymme kotona. Mutta joskus on kiva olla tekemättä mitään. On myös mukava tavata ystäviä, pitää rapukekkereitä ja tutustua Suomessa johonkin uuteen paikkaan, kuten nyt vaikka para-aikaa Poriin. Tehdä kaikkea sitä, mihin arjessa ei ennätä.


Suositut tekstit