Mitä lahjaksi?

Kutsu juhliin. Kivaa! Mutta mitä ihmettä veisi lahjaksi? Vaikka se lahja ei olekaan tärkeintä, kukaan ei halua mennä tyhjin käsin vieraaksi. Sankaria on mukava muistaa ja kunnioittaa jotenkin. Mutta miten?



Lapsille on aina helppoa keksiä lahjoja. Voi myös pyytää vanhemmilta vinkkejä, mikä on juuri se hittijuttu milloinkin. Tosin kun kuopukseni oli pieni ja vinkkasin siskolleni että Bratz-nukkea oli toivottu, siskoni seisoi leluhyllyn edessä epäuskoisena ja soitti tarkistaakseen, olinko tosissani. Nukethan näyttivät suorastaan... no hieman "halvoilta" törröhuulineen meikkeineen.... Ihan toisenlaisilta näyttivät poikien lelut.



Nuoret hääparit toivovat usein ihan rahaa, ja ainakin joskus aikoinaan käytettiin lahjalistoja. Minusta on hyvä, jos osataan suoraa sanoa mitä toivoo tai tarvitsee. Monista rahaa on kuitenkin kurja antaa, varsinkin jos ne omat pennoset ovat jonossa. Nuorena kutsun saaminen saattoi olla jopa kauhistus, koska se tiesi rahanmenoa vähistä varoista. Vanhemmilla pareilla sitten taas on jo kaikkea, monesti ne kahden talouden tavarat. Me itse pidimme kymmenen vuotta sitten yllätyshäät niin kenenkään ei tarvinnut stressata mistään, emmekä halunneet lahjoja.



Täysien pyöreiden synttärilahjat ovat joskus vaikeita keksiä. Itse tykkään kovasti materiaalittomista lahjoista, ja varsinkin siskojeni kanssa on "harrastettu" näitä. Kun me vuorotellen täytimme viisikymmentä, annoimme toisillemme elämyspäiviä vanhoille kotikulmille tai lapsuuden maisemiin. Ne olivat ihania yhdessäolon hetkiä. Muistoja, hyvää seuraa ja tarjottu ruoka.



Kun mieheni täytti vuosi sitten pyöreät 60 vuotta, hän sai monia elämyslahjoja. Ystävät olivat keksineet kivoja juttuja. Lahja hohtogolfaukseen, panimovierailuun, yhteisiä ruokailuhetkiä tai lahjakortti mieleiseen paikkaan tai putiikkiin. Yhdessä tekeminen on mukavaa, ja se että synttäreistä voi iloita vielä myöhemminkin, kun kaikkea kivaa on luvassa. Korona tosin aiheutti sen, että useat lahjat on lunastettu vasta nyt kun seuraavat synttärit ovat jo nurkan takana.



Oletko sinä saanut joskus elämyslahjan? Ehkä hemmottelupaketin tai oletko päässyt lentämään lentokonetta simuaattorilla? Kaikilla ei ole paljon rahaa laittaa tällaisiin lahjoihin, mutta niitä on monen hintaisia, kaikki hauskoja. Elämyslahjan voi antaa vaikka porukalla ja pääsee sitten itsekin vielä pitämään hauskaa hyvässä seurassa. 



Se on minusta tärkeintä, kun vain saapuu paikalle tai tuo mukana vaikka viinipullon tai kukkasen, kenties itse leivotun leivän. Kun tuntee sankarin, tietää mistä hän tykkää ja voi myös keksiä jotain ihan yllättävää, jota sankari ei osaisi edes odottaa. Ja se ajan antaminen on kaikista parasta!


Suositut tekstit