Käännös koulutielle

Opiskelu aikuisena on tätä päivää. On jatkuvasti kehityttävä ja pidettävä itsensä ajan hermolla, alalla millä hyvänsä. Olen aikuisiällä vaihtanut jo ennestään kokonaan alaa ja osallistunut monenlaisiin lisäkoulutuksiin ja syventäviin opintoihin. Monenlaiset eri mahdollisuudet suorittaa opintoja auttavat haaveiden toteuttamisessa vaikka työn ohellakin; oppisopimukset, monimuotokoulutus tai sitten voi hakea opintovapaata.

 

Seuraavasta tienhaarasta käännyimmekin koulutielle

Niinpä mekin mieheni kanssa päätimme ”repäistä” – ikää on jo sen verran, että nyt tai ei ehkä enää koskaan tulisi istuttua koulun penkille. Haimme ja meidät hyväksyttiin Lohjan Luksiaan suorittamaan Yrittäjän ammattitutkintoa, ja ehkä itse saatan jopa jatkaa johtamisen opinnoilla. Voin hyödyntää kaikkea jo ennalta osaamaani ja yhdistellä niitä myöhemmin niin Espanjassa kuin Suomessa. Tietysti haluan kehittyä myös kirjoittajana, ja panostan siihenkin. Jo yrittäjänä toimivalla miehellä on puolestaan hiljaisena korona-aikana mahdollisuus verkostoitua ja saada lisäpotkua.


Toivottavasti en tömistele opinnoissa kuin norsu posliinikaupassa

 

Hain opintovapaata, sillä en ole koskaan vielä elämässäni käyttänyt opintovapaaoikeuttani ja on upeaa jos saa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Oikeuteen on muutamia ehtoja, kuten vakinainen työsuhde, joka minulla on. 

Tykkään tehtävistä ja aivoriihistä muiden kanssa. Monesti emme kuitenkaan ehtineet sinne koulun penkille asti koronan vuoksi ja suoritimme juuri ensimmäistä kertaa elämässämme koulupäivän etänä kotoa. Ei se ole ollenkaan sama kuin päästä nokakkain muiden opiskelijoiden ja opettajien kanssa, mutta huomasin myös ”etätyön” edut. Olipa mukava ottaa rennosti verkkareissa, ei mennyt aikaa eikä rahaa matkoihin ja välkällä siivosin keittiön. Koirallakin oli seuraa. Ensimmäisellä kerralla oli kyllä hieman tutustumista itse systeemeihin, mutta eihän se monimutkaista ole ollenkaan.


Öööö, menikö sormi suuhun?

Oli ihan todella kiva kokemus opiskella myös etänä ja näin tilanne tulee varmasti myös jatkumaan. Koulukavereita oli myös ympäri maailmaa, eräskin oli mukana paikallista aikaa kahdelta yöllä. Mieli on innokas, ja oli mukava huomata, että jo nyt voi verkostoitua ja saada paljon tietoa ja ideoita ylipäänsä ja tietysti siihen omaan tekemiseen. Mielenkiintoista kaikkinensa! Tästä on hyvä jatkaa!

'
Viittaaminen on vähän erilaista kuin ennen muinoin.


Suositut tekstit