Espanjan kevään flower power

 


Kevät ja luonto ovat kauneimmillaan Espanjassa. Äiti Maa antaa parastaan; on vehreää, vihreää, värikästä. Kukat ja puut kukkivat. On jo kovin kuumiakin päiviä. Muutamat sadepäivät ovat puolestaan tehneet luonnolle hyvää.


Appelsiinipuun tuoksu huumaa!

Väriloistoa

Yksinäinen kurkottelija

Ilon kukka

Mietin maisemaa katsellessani, että tämä on paras kevääni Espanjassa. Koronasta huolimatta. Mieleni on saavuttanut levollisuuden, ei ole hötkyilyä minnekään. Voin pysähtyä ihailemaan näitä luonnon ihmeitä ja eläimiä ympärillämme. Elämässä on kuitenkin paljon myös meneillään, kaikkea ihanaa! Vähän kuin itsekin olisi puhjennut kukkaan tai ei tässä ainakaan ole ehtinyt sammaloitua. Opinnot etenevät, ja mielekkäät kehittävät harrastukset pitävät liikkeessä niin aivot kuin kehon. 


Kukat kurkkivat vaikka kivien koloista.


Vehreää

Mantelipuut ovat jo karistamaisillaan upeat kukkansa.

Jos kaipaan lisää sielunravintoa, lähden Mijas Puebloon kävelemään. Kujat ovat kutsuvia ja kukkaruukut sinisiä. Kotien parvekkeilla tai rappusilla rönsyää toinen toistaan kauniimpia kasveja ja asetelmia. 


Levollinen kylä ja värit.

Jollain riittää kastelemista.

Salainen parveke

Lempipaikkoihini kuuluu Mijas Pueblon Parque La Murella, jossa vaipuu menneeseen, esihistorialliseen aikaan. Kiehtovan havinan voi tuntea puutarhassa. Edessä levittäytyvä rannikko pistää joka kerran hieraisemaan silmiään.


Näitä polkuja ovat tallanneet niin monet monet...


Sielu lepää näissä maisemissa.

Kauniita yksityiskohtia riittää.

Vinkiksi vielä heille, jotka rakastavat kukkaloistoa: kannattaa vierailla joskus myös Esteponassa, jossa erityisesti on panostettu kukkiin. Ne sulostuttavat kaupunkia joka puolella. Vierailimme siellä viime talvena, sinne on meiltä n. 60 km länteen päin.


Kukkia siellä, kukkia täällä...


Ainoa miinus keväälle: läheisten kanssa tämä kaikki olisi vielä mukavampi jakaa. Kaipaan toki jälkikasvuani ja läheisiäni, mutta en ole kuitenkaan kovin ikävöivä ihminen. Heillä on kaikki hienosti ja voimme olla päivittäinkin yhteydessä. Vietämme taas tiiviisti aikaa yhdessä sitten kesällä Suomessa.


Iloa ja väriä elämään!

Mukavaa kevään aikaa kaikille!

Suositut tekstit