Hellekesä



Huh hellettä, aurinkoa on riittänyt tänä kesänä Suomessa varmasti kaikille. Kuumuus ja helle ovat kuitenkin koetelleet monia. Miten sinä olet saanut viilennettyä itseäsi tai lemmikkiäsi? Koirien tassut ovat varmasti olleet kovilla, ainakin kaupunkien tulikuumilla asfalteilla.


Mehiläisen ruokatunti.

Oma kesäni on kulunut työn merkeissä, mutta meillä on töissä ilmalämpöpumppu, samoin kuin kotonamme, ja siitä on ollut valtavasti hyötyä. Kyllä parempaa investointia ei mielestäni ole, omaan hyvinvointiin satsaaminen on tärkeää. Liian kuumalla harvalla on hyvä olla. Tietenkään sisällä ei voi jatkuvasti kököttää, mutta on hyvä, ettei tarvitse nukkua hikoillen, ja välillä voi viilentää itseään sisätiloissa.


Näin kaunista oli Korpiahdella.


Hankimme pihalle paviljongin, ja se oli myös hyvä hankinta. Sen alla voi istua varjossa ja siinä on myös hyttysverho, sillä hyttysiä tuntuu olevan paljon tänä kesänä. Pohjatöissä on vielä hommaa.


Paviljonki antaa mukavan suojan.


Kukkani ovat säilyneet hengissä! Iltaisin on paras aika kastella ja sillä vesimäärällä ne ovat pärjänneet, vaikka ovat auringossa koko päivän. Luonnonkukat myös kukoistavat, ja lampemme erikoiset punaiset lumpeet ovat kukkineet tänä vuonna kovasti alkukesästä lähtien.


Ihanat lumpeen kukat kukoistavat.

Vein ryhmäkodin asukkaat kuluneella viikolla Myllylammen rannalle, ja siellä oli valtavasti kesästä nauttivia ihmisiä. En itse käy uimarannoilla kun meillä on oma lampi ja ranta, mutta mieleen tulvahti muistot, kun vein aikoinaan lapsiani rannalle. Mietin, kuinka siinä oli kyllä äidille tekemistä pitää katrasta silmällä. Aivan kun olisin haistanut aurinkorasvan ja tuntenut lapsen pehmeän ihon, johon hiekka oli takertunut. Eväät oli tietysti aina mukana, ja lapset rakentelivat hienoja hiekkalinnoja.


Uimareita riitti Myllylammella.

Toivotan hyvää loppukesää, vielä on kesää jäljellä vaikka kuinka!



Suositut tekstit