Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt!



Metsä edistää ihmisen terveyttä, koska metsät puhdistavat ilmaa ja tuottavat happea. Ajan viettäminen luonnossa tukee myös psyykkistä hyvinvointia. Pienikin "annos" tätä "lääkettä" olisi siis meille kaikille tärkeää.


Rikasta raikasta metsäilmaa on hyvä hengittää.


Itse en kyllästy luonnon tuomaan rauhaan ja metsän taikaan. Entisenä kaupunkilaisena ja sittemmin ehkä citymaalaisena, alan kuitenkin yhä enemmän taipua täysin landepaukuksi. Niin Suomessa kuin Espanjassa viihdymme parhaiten luonnon keskellä. 


Kauneus ympäröi meitä. 

Katajanmarjoja


Luonto muuttaa jatkuvasti muotoaan, se näyttää erilaiselta vuorokauden- tai vuodenajan sekä sään mukaan, ja pysäyttää ainakin minut tutkimaan ja seuraamaan ihmeitään. Lintujen ääniä ja tuulen suhinaa on rauhoittavaa kuunnella, varsinkin meluisan työpäivän jälkeen. Kun lähtee vähän syvemmälle korpeen, aistii metsän joka solulla, ja aina löytyy jotain uutta kiehtovaa katsottavaa tai kosketettavaa. Päivittäin saa yllättyä jostain. 


Metsänhaltijamme

Lenkki puussa


Meillä oma maa onkin mustikka eikä mansikka. Mustikoita olisi nyt paljon, mutta emme ehtineet keräämään paljoakaan, sillä ne valitettavasti kuivuivat ja käpertyivät tosi nopeasti pitkän hellekauden takia. Metsästä voi kerätä myös monia terveyttä edistäviä tai ylläpitäviä "aineksia", kuten vaikka alkukesästä kuusenkerkkää, jossa on runsaasti c-vitamiinia ja antioksidantteja, ja niiden on todettu vähentävän kehon tulehdustiloja. Sieniä löytyy alueeltamme paljon, mutta itse en kuulu sienestäjiin, vaikka tykkään niistäkin.


Koirat viihtyvät metsässä ja syövät mustikoita suoraa pensaasta.

Laiha mustikkasaalis
                                                                                                                           

Alueellamme liikkuu kanien ja oravien lisäksi myös peuroja ja kettuja. Peura on mielestämme parasta lihaa, ja sitä löytyy aina pakastimesta. Karhu ei toistaiseksi ole tullut vielä vastaan. 


Peurat ovat tavallinen näky meilläpäin.

Kurren poikasia on loikkinut nyt paljon teillä.

Ketunpesästämme käymme ihailemassa maisemia ja rentoutumassa. Auringonlaskun seuraamisessa on aina jotain hypnoottista. Korkealla kalliolla on hyvä pysähtyä ja vain nauttia. Ystäväni sanoi hauskasti vierailtuaan majassamme: "Ketunpesä on arjen yläpuolella." Niin on - sinne ei normit, harmit eikä paha mieli yllä.


Autingonlaskuja on rentouttavaa seurata. 

Kun katsoo alas arkeemme, eipä sekään hullumpaa ole metsän turvallisessa kehdossa - arki onkin minulle täyttä rikasta elämää, ja haluan tehdä siitä hyvän ja onnellisen, sillä sitä me vietämme valtaosan ajastamme. Harmitkin toki kuuluvat elämään ja niitä on takuulla jokaisella joskus. En kuitenkaan koskaan toivo, että aika kuluisi nopeammin tai elä sitkuelämää. Aika menee muutenkin liian nopeasti.

Tuolla alhaalla elämme Suomen arkeamme ja koti metsässä yllättää myös monet kyläilijät.

Mikä sinut on yllättänyt metsässä? Kädelle laskeutunut perhonen, käärme vai kenties kimmeltävä kastehelmi? Minä löysin juuri sydämen, joka on just hyvä epäsymmetrisenä ja epätäydellisenä.

Joku potkaisee kiveä, joku pysähtyy tutkimaan.



Suositut tekstit