Juhannuksen taikaa



Ihanaa, on keskikesämme juhla! On niin valoisaa, kaunista ja lämmintä! Juhannuksessa on omaa taikaansa, kesä verhoaa meidät vehreyteensä, ihmiset nauttivat toistensa seurasta ja valoisasta yöstä.


Oletko sinä tehnyt koskaan juhannustaikoja? Nehän ovat osa juhannukseen liittyvää kansanperinnettämme. Minä olen kerran tehnyt: Keräsin seitsemän erilaista kukkaa ja laitoin tyynyn alle. Ja ihan totta, seuraavana yönä näin unta miehestä, joka tuli luokseni. Eikä siinä mennyt kauaakaan, niin sitten tapahtui. En ole oikeasti ollenkaan taikauskoinen, mutta joskus on hauskaa hieman uskoakin ”hullutuksiin”. 


Entä onko sinulla joitain erityisiä juhannusperinteitä? Valtaosa suomalaisista tietysti mökkeilee, saunoo, ui, soutelee, grillaa, käy tansseissa, juo… ja niin, juhannuksenahan saa alkunsa suuri osa vuoden aikana syntyvistä lapsukaisista! Meidän perheen perinteet ovat ihan ”vain” juuri nuo yllämainitut. 

Tänä juhannuksena meitä ympäröi lisätaika, sillä joukossamme on oikea taikuri! Petri Seppälän korttitemput ovat saaneet meidät äimistymään. Myös piha on kuin taiottu uudeksi hänen ja kumppaninsa Pian toimesta. Oikeasti siihen on kulunut valtavasti työtä, suoranaista raadantaa, ja Pia Haapsaaren taitoa ja auttamisen halua. Pia on voittanut aikoinaan Eden Pihaklubin kauneimman pihan tittelin. Tästä kehkeytyy ehkä ihan oma tarinansa!


Kaikki tuntuu nyt jotenkin erityisen juhlavalta, olla yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Mieli on korkealla! Nyt en meinaa haihtua savuna ilmaan, niin kuin tässä eräänä jussina 😄



Olehan sitten varovainen jos liikut vesillä! Isoisäni kuuluu heihin, joka hukkui juhannuksena tiputtuaan soutuveneestä. Vesi on kuitenkin juotavana tärkeä - ainakin välillä siinä kuohuvien välissä! 


Löysin muuten helposti mailtamme seitsemän erilaista kukkaa, mutta minun ei tarvitse niitä tyynyn alle laittaa! 








Toivotan kaikille leppoisaa juhannuksen aikaa!





Suositut tekstit