Vuoden juhlien TOP 5

Suvivirren myötä on siirrytty kesälomien viettoon ja elämä tuntuu silkalta juhlalta. Koko vuosi on omassa perheessämme juhlan täyteistä, sillä vuodenkiertoon kuuluvien juhlien ja suurperheen kaikkien synttäreiden lisäksi vietämme paljon pyöreitä ja erityisiä synttäreitä!
    
  1. Meillä on yhteinen 10 vuotisjuhlavuosi: Kohtasimme tulevan mieheni JP:n kanssa kymmenen vuotta sitten ruokatunnillani Keskuspuiston polulla, ja siitä lähtien olemme valinneet yhteiset, samansuuntaiset polut.
  2. Anoppini, perheemme vanhin jäsen, täytti keväällä 90 vuotta. Vaikka ihminen saa vanhuuteen liittyviä sairauksia, mutta jos ne pysyvät hallinnassa ja ihminen voi muuten hyvin ja elää onnellisena, se on huippua. Tämä nainen on malliesimerkki vahvasta, peräänantamattomasta yrittäjästä, ompelukonekauppiaasta, josta varmasti jokaisen ihmisen on ollut helppo pitää.
  3. Esikoistyttäreni täyttää 30 vuotta. Monet kolmekymppiset pysähtyvät varmasti tässä kohtaa miettimään, mitä elämältä oikeastaan oikein haluaa. Itse samanikäisenä olin jo ensimmäisessä tienhaarassa, jossa päätin muuttaa elämäni suuntaa radikaalisti – ja se kannatti! Tyttäreni on elänyt ilmeisesti äitiään viisaammin nuoruutensa, ja mullistuksia ei liene luvassa.
  4. JP täyttää 60 vuotta – eikä hiuksista löydy edes harmaata! Heidän suvussaan on selvästi ihmeellinen nuoruusgeeni. Elämän nälkä ei tunnu himmenevän, vain päinvastoin. Bileet ovat siis tiedossa!
  5. Kuopukseni tulee täysi-ikäiseksi. Ajokortin ja auton hankintaa on siis tiedossa. Ja kenties niitä mullistuksia, mene ja tiedä. Ainakin lisää juhlia!




Niin, juhlat ja synttärit ovat kivoja, vaikka tässä iässä ne ovat aina lähempänä loppua kuin alkua. Sellaista se elämä vaan on. Juhlitaan siis vielä kun voidaan ja nautitaan myös arjen ”tavallisista” hetkistä! Arki on kuitenkin parasta, tärkeintä ja rikkainta elämää ja sitä arvostavana voin ajatella arjenkin olevan juhlaa!


Suositut tekstit