Yllätys!


Olen niin monen monta kertaa nähnyt leffoja, joissa kaverit järjestävät yllätysjuhlat; kuinka sankarin tullessa sytytetään valot ja väki hypähtää piiloistaan ja huutaa: ”Surprise!” Silmäkulma on kyllä kostunut siinä elokuvan ääressä toisten onnesta ja ilahtuneisuudesta.

Itse en yhtään tykkää olla huomion keskipisteenä ja omat juhlani ovat olleet aina hyvin pienet ja vaatimattomat. Jopa häämme 10vuotta sitten pidimme omana tietonamme, ne olivatkin yllätysjuhlat vieraille! Emme halunneet mitään turhaa hössötystä, emmekä lahjoja, ja ennenkaikkea halusimme sanoa tahdon ihan intiimisti vain kahden. Kutsuimme sen jälkeen ihmiset koolle viettämään ihan muita päiviä, mutta niistä tulikin todella ihanat satuhäät, joidenka valmistelut eivät olleet rassanneet sen enempää meitä juhlakaluja kuin vieraitakaan.


Just Married

Minusta on hauskaa olla juhlimassa toisten juhlissa ystäviä ja muutamat synttäriyllätysjuhlat olen joskus järjestänytkin. Olen kova suunnittelemaan, mielelläni järjestelen, yllätän ja toteutan myös. Mutta ajatukseni ovat joskus liikaakin joko menneessä tai tulevassa, kun taas mieheni JP osaa elää niin taidokkaasti hetkessä. Hän on impulsiivinen ja tosiaan aika suunnittelematon tekemisissään, siksi en osannut ollenkaan odottaa, että hän järjestäisi minulle 55 vuotisjuhlat ihan yllätykseksi. Taisi olla ikävä, kun minä olin Suomessa polven tekonivelleikkauksen jälkitarkistuksessa, eikä ollut mitään tietoa, palaanko ehkä tänä talvena enää lainkaan Espanjaan.

Yllätysjuhlat vaativat aina suunnitelmallisuutta, joten mieheni oli luonut Espanjan ystävillemme oman whatsappryhmän, jossa he sopivat juhliin liittyviä asioita. Salaisuuden säilyttäminen vaatii monesti myös hieman valkoisia valheita, joita minun kanssani todella tarvittiin. Syntymäpäivänä aloin tietysti taas suunnitella itse päivän kulkua ja vähän jopa kiukuttelin, kun en ymmärtänyt, miksei nyt voitu tehdä kuten toivoin. Kuten syödä hieman aiemmin kuin vasta kello kuusi! No tapaslautanen roseviineineen ilmestyi kiireen vilkkaa eteeni kotipihalla vuorilla, kun olisin ollut jo lähdössä ihan liian aikaisin kaupungille Fuengirolaan. Tapaksia olikin mukava nauttia sisareni kanssa täydellisessä aurinkosäässä mitä kauneimmassa ympäristössä – hieman toista kuin Suomen keleissä aina syntymäpäivieni aikaan. Sisko matkusti Suomesta kanssani syntymäpäivääni juhlistamaan.




Illan suussa lähdimme vihdoin syömään kohti ravintola Kruo Thaita, jonka valinta tuntui tähän päivään luonnolliselta, koska ravintoloitsija Tomi Vellamo ja Rawisara Chaoranong ovat ystäviämme. En tosiaan osannut arvata yhtään mitään, yllätys tuli todella täysin puun takaa. Kun astuin sisään ravintolaan, en meinannut uskoa silmiäni. Siellä istui iso joukko ystäviämme. He nousivat seisomaan ja lauloivat minulle onnittelulaulun.




En osannut kuin kyynelehtiä. Kuinka ihanan yllätyksen mieheni oli minulle järjestänyt, en olisi osannut odottaa tällaista omalle kohdalleni. Halasin kaikkia ystäviä, ihanaa että ihan jokainen oli päässyt paikalle – minun tähteni! Jonkun näistä ystävistä olen tuntenut jo kolmekymmentä vuotta ja jonkun vasta aivan muutaman kuukauden, mutta silti kaikki ovat yhtä ihania ja tärkeitä. Lisäksi meitä kaikkia yhdistää myös rakkaus Espanjaan.





Sylini oli täynnä kukkia ja lahjoja, kruunukin työnnettiin päähän. Olin onnellinen! Tunsin itseni ihan miss maailmaksi, ainakin kruunu yhtä kallellaan ja kyyneleet poskilla…




Tomi ja Rawisara olivat laittaneet parastaan, kuten aina, ihanaa ruokaa! Kruo Thai sopii kyllä hyvin myös tunnelmallisten juhlien pitopaikaksi. Ruokaa oli riittävästi, juoma ei laseista loppunut, ja ihanat kakkukahvit oli vielä päälle.



En olisi osannut ajatella pitäväni tällaisesta yllätyksestä. Mutta pidin! Se oli ihanaa! Eikä se tähän vuoden aikaan olisi ollut myöskään näin suloista muualla kuin Espanjassa.

Kannattaa tosiaan yllättää se läheinen, vaikka kenties hän olisikin samanlainen jäärä ja määräilijä kuten minä ja väittäisi ettei halua yllätyksiä elämään. Nuorruin varmaan tuona iltana viisi vuotta, ja sain myös vihdoin ne 50 vuotisjuhlani, jotka jäivät väliin tuolloin isäni kuoleman vuoksi.

Kiitän sydämestäni kaikkia onnitteluista. Kiitos myös juhlijoille ja ennen kaikkea miehelleni JP:lle!




Jos haluat lukea lisää Ravintola Kruo Thaista ja Tomista, linkki on tässä: Kruo Thai ja Tomi Vellamo

Suositut tekstit