Mistä on äidit tehty?


Paljon onnea äitienpäivänä äideille, isoäideille ja äidin "virkaa" hoitaneille. Minä vietän ensimmäistä kertaa elämässäni äitienpäivää ilman äitiäni.

Syntymän ihme. En olisi voinut olla onnellisempi tullessani äidiksi.

Minulla on onni olla äiti neljälle omalle ja kolmelle bonuslapselle, jokainen aikuiseen ikään ehtineelle. Esikoiseni teki minusta äidin vuonna 1989 ja siitä eteenpäin olen muokkaantunut (niin henkisesti kuin fyysisesti), oppinut (erittäin paljon!), antanut, jakanut, venynyt ja vanunut, nauranut, itkenyt, rakastanut  ja saanut itselleni ihanaa lasten osoittamaa rakkautta sekä välittämistä. Ja nyt kun he ovat aikuisia, ihan parasta seuraa. Onnea, valtaisaa onnea ja elämän rikkautta. Tänään valmistimme tahoillamme brunssit, ja soitimme videopuhelun, söimme, vertailimme toistemme ruokia ja juttelimme mukavia. Menihän se näinkin etäjuhlina!

Monenikäiset lapset ovat pitäneet itsenikin vauhdissa ja mieleni nuorena.

Äiti on lapselleen aina äiti, millaisena hyvänsä, maailman paras juuri itselle. Oma äitini ei ollut pullantuoksuinen kotitalousihme, mutta sitäkin parempi lorujen ja leikkien loihtijana, aikaansa antavana, aina tukien, niin meille tyttärille kuin hoitolapsille, naapurin lapsille ja lapsenlapsille. Minulle täydellinen lämpimänä, iloisena ja onnellisena ihmisenä. Itse olen omille lapsilleni pyrkinyt olemaan läsnä ja antamaan aikaa, rakastaen valtavasti ehdoitta ja hyväksyvästi. Jälkeenpäin mietin, annoinko riittävästi aikaa ja riittävän yksilöllisesti.

Äitini nuorena oman äitinsä kanssa.

Monilla äideillä voi olla suorituspaineita olla, tai miten olla hyvä tai jopa täydellinen äiti. Mutta ei täydellistä ole. Mitä täydellisyys kenestäkin edes tarkoittaa riippuu siitä, mitä elämässä arvostaa. Jokainen joka tapauksessa väsyy, pinna kiristyy väkisin joskus, aina ei aika riitä pitämään kaikki paikat järjestyksessä, pyykit pestyinä, kaupat käytyinä, ruoat valmiina, lapset siisteinä, oma kuontalo hehkeänä. Juu ei. Aitous ja välittäminen sekä pysähtyminen ovat tärkeämpiä kuin ojossa oleva koti tai helmat.

Isäni äiti tuntui aina niin turvallisen pehmeältä ja herttaiselta.

Äidit on tehty sisusta ja peräänantamattomuudesta, suojelunhalusta, viisaudesta, joustavuudesta, välittämisestä, valtavasta rakkaudesta, sylistä, haleista ja suukoista, joita ei nykypäivänä säästellä. Äidin onni ja onnellisuus pitävät koko perheen tyytyväisenä, ja antavat lapsille parhaan, ihanan äidin.

Oma ihana äitini oli säteilevä koko elämänsä.



Suositut tekstit