Uusi ovi avautuu


Olen aina uskonut, ettei kannata pelätä vanhan oven sulkemista, sillä uusia, entistä parempia aukenee. Edessä on valtavasti avoimia mahdollisuuksia joihin tarttua. Jos elämäntilanne alkaa käydä toivottoman oloiseksi, on se sitten kotona - vaikka parisuhteessa umpikujaan johtaneet vaikeudet, tai työpaikalla ei enää viihdy, itse olen ottanut askeleen eteenpäin, enkä jäänyt junnaamaan tai lyömään päätä seinään. Joskus olen suorastaan harpannut tai heittäytynyt. Hyvällä menestyksellä. Rohkeutta ja uskoa itseensä toki siihen tarvitaan.

Ovia aukenee kun vaan uskaltaa aukaista ja mennä eteenpäin.

Tietenkin täytyy aina ensin yrittää voittaa vaikeudet eikä luovuttaa liian helposti. Joskus on hyvä hieman peruuttaakin, että voi lähteä uusille, onnistuneemmille urille. Mutta kyllä sen sitten tietää ja tuntee kun on aika lopulliseen muutokseen. Ovea ei kuitenkaan kannata paiskata kiinni, sillä minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Rauhanomaisuus on omalla kohdalla toiminut niin liittojen purkautuessa kun työpaikan vaihtuessa. Itselleni ainakin on ollut hyötyä siitä, että on hyvät välit exiin ja vanhoihin työkavereihin on kiva pitää yhteyksiä.

Adios! Kumman reitin valitsisi?

Jos jo ihmettelit, mitä nyt, niin en ole menossa minnekään. Mutta korona on "tehnyt tepposet" lukkoalallekin. Harva on tarvinnut lukkoseppämiestäni, kun kaikki ovat olleet lukkojen takana kodeissaan.

Pakkauspuuhat edessä.
Päätimme melko surutta, että luovutaan nykyisestä Munkkiniemen liiketilasta, vaikkei kuitenkaan yritystoiminnasta. Lukkojahan käydään asentamassa ja korjaamassa asunnoissa sekä kiinteistöissä, tai avaamassa autoja. Silti tukikohta, varasto tavaroille ja myymälä asiakkaille ovat olleet myös tärkeitä. Ei tule ehkä ajatelleeksi, kuinka paljon erilaisia lukkoja ja tarvikkeita alalla tarvitaan.

Lukkoa ja kahvaa on monenmoista.

Mutta eipä mennyt kuin muutama viikko, kun samalta alueelta löytyi uusi ovi, jonka takana on oikein hyvät, ja paljon huokeammat tilat. Muutot ovat tietysti aina rankkoja, mutta sen tekee mielellään kun edessä on taas jotain uutta.

Ovet ja ikkunat ovat kiehtoneet aina mielikuvitustani. Mitä niiden takana tapahtuu, mitä löytyy? Lukkoseppä pääsee usein sen näkemään, eikä aina valitettavasti myönteisissä merkeissä, joskus toimeksianto tulee myös poliisilta tai omaisilta.

Lukkoliikkeen löydät jatkossa osoitteesta Ramsaynranta 3, 00330 Helsinki, Munkkiniemi.
Puhelin: 0400 414113
www.turvalukko.fi
Facebook: Lukkopalvelu 24h

Lukko-ukko Jukka-Pekka

Jatkossa lukkoliike löytyy läheltä Seurasaarta ja meren tuoksua.

Jos haluat lukea lisää blogista JP:stä, linkki on tässä:
Lukko-ukko



Suositut tekstit