SKOOL vapulle ja paremmalle huomiselle!


Jollekin juhlapäivä, kuten nyt vappu, on vuoden kiertokulussa vain päivä muiden joukossa. Itse kuulun heihin, jolle jo ajatus juhlasta saa aikaan luonnollisen euforian!


Juhlapäivien sisäistä tunnelmaani on ihan vaikea sanoin kuvata,  mutta tuo euforia voi olla aika lähellä. Erityinen humu pyörittää minut onnen ja ilon fiilikseen. Luulen, että se on peruja lapsuudestani, vanhempieni järjestämistä juhlista. Ihan vaan vaikka nimipäivinäkin sai tuntea olevansa erityinen sankari koko päivän ajan, jota huomioitiin isossa perheessä erityisesti ja juhlallisesti. Vaikka meillä ei ollut varallisuutta, juhlapäivinä riemu oli katossa, oli herkut, rekvisiitat, skoolaukset, kauniit vaatteet helmineen, yhdessäoloa. Ja ihan kotona!



Nyt monilla on erilainen ja normaaleista vappuperinteistä poikeava vappu. Me olemme yleensäkin myös vappuna joko omissa tai vaikka siskon järjestämissä kotibileissä. Hävettää kertoa, etten ylioppilaslakkia ole juuri käyttänyt, ja löysin sen viime kesänä metsäpolulta, jossa se oli lojunut varmaan monta vuotta ulkonäöstä päätellen. En muista miten se sinne on joutunut...

Koronavappu... Senkin hirviö!

Olen myös aikoinaan järjestänyt omille lapsille kekkerit tilaisuuden tullen, ja juhlia on keksitty vielä lisää aina prinsessajuhlista, naamiaisista, kissan tai koiran päivistä lähtien... Arki on kuitenkin mielestäni parasta elämää, ja on tärkeää tehdä siitä hyvä. Ehkä se onkin ollut meillä niin hyvää, että juhla on täytynyt erottua siitä jollain huomattavalla lisäextralla.




SKOOL vapulle ja toivon kaikille valoisampaa kevään ja kesän aikaa!


Suositut tekstit