Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin

Vuosi vaihtuu ja odotukset ensi vuoteen ovat korkealla. Päällimmäisenä toive: kunpa maailma kirkastuisi; pysyisimme terveinä, kunpa rokotteesta olisi hyötyä. Olisipa asiat taas niin kuin ennen!


Taas aurinko nousee!

Mutta paluuta entiseen ei ole. Monilla on käynyt kalpaten, jollakulla on voinut olla onneakin onnettomuudessa. Kaikki koronan aiheuttamat seuraukset eivät ole negatiivisia. Olemme huomanneet, kuinka paljon voimme säästää niin aikaa, rahaa kuin luontoakin pitämällä kokoukset ja koulutukset etänä ja myös tehdä töitä kotoa käsin (he joilla vielä on töitä...) sekä opiskella. Olemme (viimeistään nyt) huomanneet läheisten ja läheisyyden tärkeyden. Olemme oppineet huomioimaan toisiamme, välittämään enemmän toisistamme ja maailmastamme sekä terveydestämme.


Voinko auttaa jotenkin?


Omalla kohdallani iso osa elämää on mennyt uusiksi, ja vuosi 2020 oli todella surkea. Niin koronan kuin rakkaitten ihmisten ja karvakuonojen menetysten vuoksi, läheisten ja ystävien harmien ja sairauksien vuoksi. Ei kuitenkaan niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Ja kun hyviä asioita alkaa listata, niitähän on lopulta valtavasti, oliko vuoteni sittenkään niin surkea? Nimittäin:

- Sukuumme syntyi uusi jäsen, ihana tyttö: Ooooooi!

- Löysin pikkuserkkumme MyHeritagen kautta: Jeeeee!

- Saimme talomme myytyä: Jippijaijei, huolta enää veloista ei!

- Muutimme meille sopivaan tupaan, edelleen omilla maillamme: Aaaaaah!

- Saimme mukavat uudet naapurit: Vauuuuuu!

- Pääsin opiskelemaan: Kröhöm!

- Sain töistä opintovapaata: Upeeeeeta!

- Tyttäreni hankki ihanan koiranpennun: Pusipusipusi!

- Hankimme matkailuauton: Oolalaaaaaa!

- Olemme pysyneet terveinä, samoin läheisemme: Huoh!

- Juhlimme siskoni pyöreitä synttäreitä: Halihalihali!

- Olen saanut nauttia lämpimistä kohtaamisista ystävien kanssa: Hiphei!

- Meillä oli mukava, rauhallinen joulu: Namnam ja kroohpyyh!

Voi siis olla todella paljosta kiitollinen. Toivotan kaikille hyvää vuotta 2021! Itse astun tammikuuhun lupauksia tehden, mieli, sydän ja syli avoinna, optimistisena. 



Suositut tekstit