Taikapölyä ja tonttupolku Repolassa


Kun omat lapsemme ovat jo aikuisia, kaipaa niitä joulutouhuja, joita heidän kanssaan oli tapana tehdä. 


Tämä on yksi perheeni lempikuvista, jossa lasten omat persoonat tulevat hyvin esille.


Onneksi lähipiiristä löytyy kuitenkin lapsosia, jotka ovat tulleet ilahduttamaan meitä ja me toivottavasti puolestamme heitä.


Niinhän se on, ensin rakennetaan talo ja sitten se koristellaan


Sukulaislapsiamme tuli viettämään mukavaa päivää piparkakkutalojen rakentelujen merkeissä. Kylläpä taloista tulikin hienoja. Kattojen päälle ravisteltiin vielä taikapölyä! Piparit ja tortut maistuivat ohessa ja tuvassa riitti hulinaa ja huisketta, myös tyttäreni koiranpennun tuomana.




Toivottavasti talot pääsivät ehjinä perille kotiin


Ystävämme Teija puolestaan tarttui kutsuuni (Postauksessa Mulla yksi pyyntö ois) ja toi tonttujoukkonsa Teemun, Viljan ja Hannan tonttupolulle. Olimme keksineet luonto- ja jouluaiheisia kysymyksiä ja tehtäviä polun varrelle. Kuten mikä on Suomen yleisin puu? Kuusi, mänty vai koivu?


Vaikka lunta ei ollut maassa, metsä oli satumaisen utuinen

Puutakin voi halata, ja mäntyhän se on yleisin puu

Kysymyksiä kuunneltiin tarkkana

Polku päätyi Ketunpesälle, jossa oli tarjolla lämmintä kaakaota, pipareita ja torttuja.

Äiti ja mummu Teija, tytär Hanna ja tyttärentytär Vilja ovat samasta puusta veistetyt


Vilja on oikea tietoniekka


Viisivuotias Vilja-tonttu hämmästytti meidät tiedoillaan, hän osasi ratkoa kaikki kysymykset ihan itse. Sain vielä vastauksia muihinkin kysymyksiini:

Tuleeko teille joulupukki? "Tulee, ihan varmasti se tulee."

Mitä toivot lahjaksi? "Kaikki mitä lelulehdessä on."

Teija-mummua ja Hanna-äitiä vähän nauratti. Itse muistelin kuinka omat lapset aikoinaan ympyröivät lelulehdistä toivomuksia, ja hieman kylmänhiki otsalla yritin ainakin ne toivotuimmat hankkia pukinkonttiin. 


Voi riemua, joulu on jo ovella!

Teemu-tonttu keksi, että Ketunpesän terassi oli kuin luistinrata, ja hän riemuitsi "luistelusta". Sitten vielä lopuksi etsittiin mieleinen oman metsän kuusi. Vaikka lunta ei olekaan, metsän taika ympäröi meidät ja kaikilla tuntui olevan kyllä mukavaa!


Puu kaatuu... Kuusi mukaan kotiin!


Olen iloinen että sain antaa tässä koronan keskellä näille kaikille ihanille pikku tontuille aikaa. He toivat minulle myös vastalahjaksi iloa loistavine silmineen. En kyllä ole varma, sainko heidän lähtönsä jälkeen omiin silmiini taikapölyä vai unihiekkaa. Sillä kyllä minua kuitenkin vähän jo väsytti 😄



Suositut tekstit