Sydämeeni joulun teen


Pahin muuttoruljanssimme alkaa olla ohi ja saamme viettää ensimmäistä joulua uudessa pikku tuvassamme. Vaikka on vielä paljon monenlaista tehtävää, on joulumieli hiipinyt sydämeeni. Mitä siitä, jos purkamattomia laatikoita löytyy yhä nurkista, mitä siitä jos kaikki ei ole tiptop? Antaa vaan olla tiptap! Teen joulun sydämeen ja sydämellä.



Olen oikeastaan aika täpinöissäni joulusta pitkästä aikaa Suomessa. Vaikka kaikki ei ole kuitenkaan mennyt ollenkaan niin kuin piti. Joulupöydässä on iso aukko; äitini piti olla läsnä. Juuri ennen joulua oli tarkoitus myös juhlia hänen 80-vuotis syntymäpäiviään. Olimme jo suunnitelleet niitä, millaiset juhlat hän haluaisi. Sen suunnitelman mukaisen muistotilaisuuden sitten pidimme keväällä hänen äkillisesti menehtyessään. Mutta perkeleen koronan vuoksi alkuperäiset suunnitelmat eivät olisi kuitenkaan toteutuneet... Nyt nostamme molemmille vanhemmilleni aattona maljat, isäni puolestaan on kuollut juuri jouluaattona.



Olen aina ollut sillä tavoin jouluihminen, että tykkään joulukoristeista, -lauluista ja -herkuista, ilosta ja valosta pimeän ajan keskellä. Sekä nimenomaan jouluun liittyvästä tunnelmasta sekä rauhasta. Mutta en kestä sen kaupallisuutta ja lahjahässäkkää enkä kiirettä. En toivo kenellekään ryntäilyä sukulaiselta toiselle, jokaisen ihmisen ja perheen pitäisi saada nauttia juuri kiireettömyydestä ja kireettömyydestä; pysähtymisestä, hiippailusta vaikka pyjamassa kaikki pyhät jos siltä tuntuu.



Tänä jouluna niin ehkä tehdäänkin perheissä tavallista enemmän, sillä on suositeltavaa viettää joulua ihan omassa kotona, pienellä porukalla. 



Samalla tavalla ja "kaavalla" (siis ilman säntillistä kaavaa) olemme viettäneet monet rennot joulut myös Espanjassa. On vain ollut hieman lämpimämpää ja valoisampaa. Joulun loppuhuipennuksena olemme saaneet ihailla Fuengirolassa vielä loppiaisena Kolmen kuninkaan loistavaa kulkuetta, joka ei tosiaan ole mikään pieni ohikiitävä hetki (Jos haluat lukea, tässä linkki: Kuninkaiden kulkue ). 

Toivon kaiken tämän korona-ajan keskellä rauhallista joulunalusaikaa. Joulu tulee joka tapauksessa vaikka vähän vähemmälläkin tohinalla, ja tämän erilaisen joulun keskellä voi ajatella: Sydämeeni joulun teen.






Suositut tekstit