Possu peilissä


Röyh. Kupu on täynnä joluherkkuja! Tuliko sinun syötyä liikaa? Perinteiset jouluruoat ovat hyviä, ja kun niitä ei vuoteen syö, niin kylläpä ne vaan sitten maistuvat. Sorttia on tietysti monenmoista. Mutta tässä jatkuvan yltäkylläisyyden keskellä mietin, miksi usein joulumässäily menee ihan överiksi.


Saaristolaisleipä ja graavilohi maistuvat minulle

Emme ole viettäneet joulua Suomessa vähään aikaan, ja tuntui kivalta fiilistellä sitä nyt kunnolla. Kyllä Espanjassakin tavoittaa joulun tunnun ja -mielen, mutta onhan se erilaista siellä kuitenkin. Jouluateria jää yhteen kertaan.


Joulun lämpötila Espanjassa +22 astetta.

Vain osa perheestämme oli koronan vuoksi luonamme, mutta onneksi yhteydet toimii, on se tyhjää parempi. Otimme todella rennosti ja teimme niin, että söimmekin alkupalat, kalaherkut yms. ensin, saunoimme välillä ja sitten vasta söimme pääruoan; kinkun ja laatikot. Ei siis sentään kaikkia herkkuja kerralla ja näin sai vältettyä ähkyn. Perinteistä ei ole pakko pitää kiinni, vaan voi tehdä juuri niin kuin tuntuu hyvältä. 


Kiva nähdä naama kun juttelee. Onneksi jokaisella perheenjäsenellä on vierellä joku, jota voi halailla.


Omaan jouluuni on kuulunut aina myös hyvä kirja. Nyt olen lukenut tätini kirjoittamaa kirjaa isoäidistäni, ja se on pysäyttänyt moniin mietteisiin, myös ruoan suhteen. Vaikea olisi ollut hänen nälkää näkevänä huutolaislapsena edes kuvitella, millainen maailma on sata vuotta myöhemmin. Että hänen lapsenlapsensa "taisteleekin" liikakiloja vastaan, kun hän taisteli leivänkannikasta, joka sekin oli välillä vain pettuleipää... yhtä lailla hän taisteli myös oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Hän oli kyllä niin esimerkillinen nainen, ehkä kerron hänestä joskus hieman lisää. 


Pikku Ainon rippikuva


Ajat luonnollisesti muuttuvat ja joka aikakauteen kuuluvat omat haasteensa. Mutta tietysti myös omat ilonsa. Toivotan hyviä vuoden viimeisiä päiviä ja paljon paljon parempaa tulevaa vuotta koko maailmaan! Moneen vuoteen en ole tehnyt uudenvuoden lupauksia, mutta nyt teen.

Suositut tekstit