Kuninkaiden kulkue



Kun Suomessa päätetään joulun pyhäpäivät ja keräillään joulukoristeita pois, täällä Espanjassa vasta vietetään joulun ajan tärkeintä juhlapäivää, kuninkaiden päivää, loppiaista (El Dia de los Reyes). Kolme kuningasta, eli itämaantietäjät Melchor, Gaspar ja Baltasar, saapuvat kaupunkiin loppiaisaattona 5.1. Tai pitäisi sanoa kaupunkeihin, sillä joka kaupungissa järjestetään oma kulkueeseensa.

Me lähdimme lähimpään kaupunkiimme, Fuengirolaan, seuraamaan tapahtumaa. Tapasimme sukulaisemme ja saimme paikat kahvilasta bussikadun varrelta, jossa oli mukava odotella kulkuetta ja maistella vaikka kolmen kuninkaan pullaa kruunupäisen komistuksen tarjoilemana. 




Väki alkoi lisääntyä ympärillämme, liikkeellä oli jälleen mukana juhlimassa kaiken ikäiset. Lapset puetaan täällä aina todella kauniisti. Ilmassa alkoi tuntua aivan kihelmöivää jännitystä. Tie oli suljettu liikenteeltä ja hetken aivan tyhjä. Televisiokameroita viriteltiin myös paikoilleen.






Ja sitten – vihdoin! Kuvat, joita tässä on vain pieni osa kaikesta upeudesta, puhukoon nyt puolestaan:













'


Kulkueessa näimme kuninkaiden lisäksi siis lähes kaikki mahdolliset satuhahmot. Olin aivan mykistynyt, kuinka hieno ja pitkä kulkue oli. Mikä työmäärä onkaan ollut valmistaa kaikki asut sekä vaunut rekvisiittoineen, joita traktorit vetivät. Ihan parasta oli nähdä ilosta ja innosta säteilevät lapset, päivä oli varmasti ennen kaikkea heille ikimuistoinen. He heittelivät väkijoukkoon tonneittain makeisia, gluteenittomia! Niiden perässä konttasi hämmästykseksemme jopa aikuiset. Omakin ”saalis” oli melkoinen, sillä tahtomatta karkkeja ryöppysi aivan kaula-aukosta sisään!


Lasten riemu ei pääty kulkueeseen. Loppiaisaamuna 6.1 lahjat sitten ilmestyvät lasten koteihin. Mutta koska näin myös joulupukin ja useammankin joulun aikaan, luulen, että pukit ovat ruvenneet keventämään kuninkaiden taakkaa jakamalla osan lahjoista jo jouluna. Enpä muuten moisia pukkeja olekaan ennen nähnyt!




Suositut tekstit