Parque de la Paloma - Lintupuisto Benalmadenassa


Lähdimme viettämään aurinkoista päivää Parque de la Paloman lintupuistoon Benalmadenaan. Siellä emme ihme kyllä olleet vielä käyneet, vaikka olemme olleet Aurinkorannikolla jo pitkään. Nyt siihen oli hyvä hetki!


Puisto on siisti ja huolellisesti hoidettu


Puiston asukkaita

Minua hämmästyttää aina yhä uudelleen, kuinka Aurinkorannikko tarjoaa niin monenlaisia henkeäsalpaavia aistinautintoja. Kaupunkien sisään kätkeytyy niin paljon näkemistä ja kokemista, kuten tämä yllätyksellinen ja harmoninen 200 000 neliömetrin kokoinen puisto, joka on äänestetty myös Euroopan 25 parhaan puiston joukkoon. 


Ei tunkua, rauhassa sai kävellä ja katsella.

Jos puistoon saapuu autolla, kuten me, paikoitustilaa löytyy hyvin ihan vierestä. Sisälle pääsee useasta portista eri puolilta aluetta, ja sinne ei ole sisäänpääsymaksua. Myös koirat ovat tervetulleita, vaikka alueella liikuskelee lintujen lisäksi kilpikonnia ja kaneja, mutta ne ovat tottuneet myös nelijalkaisiin vierailijoihin. Aaseja ja emujakin puistossa on ollut, mutta nyt emme niitä nähneet. 

Kilpikonnat ketjussa kulkee...

Kaunista

Paikallisetkin saattavat istahtaa puiston hiljaisuuteen kesken päivän lukaisemaan lehden tai käyvät juomassa kahvit. Lapsille on laitettu kivoja leikkipaikkoja.

Lasten kelpaa leikkiä puistossa

Puiston hempeään taikaan astelee heti ja silmilleen saa vaaleanpunaiset lasit. Puistossa unohtaa varmasti maailman murheet kauneutta ihastellessa. 


Puistossa on myös lampia, joissa roiskuttelevat erilaiset linnut, kilpikonnat sukeltelevat ja kuivattelevat kilpiään kivillä.


Altaita ja lampia siellä täällä.

Meri takana, rantaan ei siis ole pitkä matka.


Isä ja poika kilppari


Lintuja monenmoisia, sulassa sovussa.

Puistossa on erilaisia alueita, kuten Jardin de Cactus, jossa on yli 2000 kaktusta, ja Parque de los Arboles, puiden puisto, jossa on monenlaisia kasveja ja puulajeja.


Piikikkäitä mutta kiehtovia kaktuksia.

Lajeja, joita en itse ollut ennen nähnyt

Moni oli tullut meidän laillamme nauttimaan päivästä, heittäytynyt nurmelle pitämään picniciä, joku vietti syntymäpäiviä. Seuraavalla kerralla minäkin leiriydyn hieman pitemmäksi ajaksi eväiden kera, vaikka alueelta löytyy myös hyvä ravintola.


Puistossa voi järjestää vaikka synttärit tai romanttisen hetken.

Siemaisimme juomat tunnelmallisessa ravintolassa

Puistossa tunsin onnea tästä hetkestä. Irtiotto arjesta käy vaivattomasti! Puistossa on rauhallista ja turvallista kuljeskella, ja viettää virkistävää aikaa!


Nautin päivästä valtavasti


Jos haluat lukea myös Benalmadenan perhospuistosta, jossa vierailimme viime vuonna, linkki löytyy tästä Perhospuisto Benalmadenassa

Suositut tekstit