Mariposario de Benalmadena - Mielenrauhaa Perhospuistossa

Lentää, liitää, leijuu, välillä kukalla keinuu. Mikä se on? No perhonen!


Tiesitkö, että maailmasta löytyy 265 000 eri perhoslajia? Benalmadenan Perhospuistossa (Mariposario de Benalmadena, Butterfly Park) pääsee tutustumaan 150 eri perhoslajiin. Puisto on yksi Euroopan suurimmista perhospuistoista.



Lasikattoinen trooppinen puisto muistuttaa perinteistä Thai-rakennusta. Aidon Thai-vaikutelman luomiseksi rakennus- sekä sisustusmateriaaleja onkin tuotu Thaimaasta. Heti sisään astuessa vastaan tulvahtaa lämmin kostea ilma. Ja kymmenittäin värikkäitä, suuria perhosia, joita en koskaan ennen ole nähnyt. Lumoudun välittömästi! Ne tanssahtelevat niin kauniina ja leikittelevän keveästi, että voisin uskoa, ettei ötökkäkammoinenkaan pelästyisi.






Puistossa soi rauhoittava musiikki ja soliseva vesi tuo mielenrauhaa. Puisto on kauniisti laitettu sievin poluin, kasvein ja kukin, joita on myös mukava tutkia. Perhoset lennähtelevät ympärillä värikkäinä, istahtavat välillä hihallekin. Mieli tyyntyy, paikka saa aikaan erikoisen rauhan tunteen sydämeen. Alue ei ole myöskään iso, vain n. 2000 neliömetriä, joten myös huonojalkainen jaksaa kävellä, ja välillä voi istahtaa penkillekin tätä taianomaisuutta ihmettelemään. Puisto on esteetön myös pyörätuoleille.






Puiston suurin haaste on rakennuksen ilmasto-olosuhteiden säilyttäminen tasaisena. Perhoset vaativat +24-28 astetta ja 70 % kosteuden. Katsellessani liiteleviä perhosia, melkein surettaa ajatus, että ne elävät vain pari viikkoa. Perhosiin ei saa koskea, tai huitaista hihalta, etteivät ne vain vahingoitu. Perhosilla on ruokintapisteitä ja kylteistä voi lueskella tietoja lajeista.







Puiden oksilla sirkuttelee myös värikkäitä lintuja. Kilpikonnat ja pikku kenguru liikuskelevat kaikessa rauhassa alueella. Lammessa ui kultakaloja, liskokin laiskottelee ylätasanteella. Perhospuisto sopii varmasti kaikenikäisille vierailijoille. Lyhyessä ajassa näkee ja kokee paljon.






Myymälästä ostin perhossateenvarjon muistoksi, kyllä Espanjassakin välillä sataa. Kevyin, onnellisin mielin lähdin puistosta kotiin!

Perhospuisto on auki joka päivä klo 10.00-19.30, lipun hinta 10 € 



  

Suositut tekstit