Mitä Suomestamme kertoisin, kysyjille vastaisin?


Kun maailmalla matkustaessa ihmiset kysyvät, mistä olemme, kuultuaan vastauksen, he ovat aina ilahtuneita ja mielissään. Aivan joka kerta. Ooo, Finland! Ehkä jotkut vitsailevat tai kyselevät kylmyydestä, mutta monet tietävät myös Kimi Räikkösen tai jonkun muun kuuluisaksi tulleen suomalaisen. Jokatapauksessa reaktio on aina positiivinen! Ylpeänä voi siis kertoa mistä on, että olemme suomalaisia, ja se tuntuu hienolta!



Mitä Suomesta sitten heille kertoisin, kysyjille vastaisin? Luonto nousee aina ensimmäisenä mieleen, kuten laulussakin "sininen on taivas, siniset on järvet, valkoinen on hanki". Rakastan meidän kaunista Suomeamme ja omaa tilaamme sekä metsää maalla. Mutta - vähän valikoivasti kyllä vuodenaikojen mukaan. Vain keväällä, kesällä ja syksyllä pidän Suomen ilmastosta ja luonnosta. Hohtavat hanget ja paukkupakkasetkin olisivat ihan jees, jos kylmyyttä ei kestäisi kuin muutama viikko, eikä niitä harmaita pitkiä siirtymäaikoja olisi ollenkaan. Minua harmaus ja pimeys masentaa, ja pelkään liukastelua ja autoilua. Silloin on vaan ihana lähteä, jos mahdollista, valoisampaan, kuivempaan ja lämpimämpään.




Mutta en lähde Espanjaan pelkän ilmaston tähden. Olen rakastunut myös tähän maahan, kaikkeen tähän ihmisineen, paikkoineen, tapoineen, ruokineen, kielineen. Tämä vaan tuntuu toiselta kodilta. Ja tällä kertaa lähdin myös kuntouttamaan jalkaani. Tällainen mahdollisuus pitäisi olla aina lääkärin määräys kaikille!


Nyt vietämme jo toistamiseen Itsenäisyyspäivää pois Suomesta. Mutta juhlimme kyllä suomalaisittain ja ajattelemme isänmaatamme, sekä kaikkia upeita suomalaisia sukulaisiamme ja ystäviämme. Suomalaiset ovat rehtejä ja luotettavia!


Hyvää Itsenäisyyspäivää!


Suositut tekstit