Uutena Vuotena en lupaa mitään!


                                 
Oliivilehdossa istuskellessani eletään vuoden viimeisiä päiviä. Mieli hiipii jo tulevaan vuoteen. Olemme matkamme puolivälissä. Olo on juuri nyt niin taivaallinen, että eihän tällaista pois vaihtaisi. Pidän kuitenkin lupaukseni muille: Palaan Suomeen kotiin ja töihin keväällä, vaikka kuvistakin voisi ehkä päätellä, että sinne ne jää… Mutta tulemme kyllä tänne Espanjaan uudestaan. Casa de Montana tuntuu koko ajan yhä enemmän kodilta ja rakkaalta, mitä enemmän tutustumme tilalaisiin, koko kylän väkeen ja näihin valloittaviin eläinystäviimme; lampaisiin, vuohiin, pikku Chiquititaamme, suloisiin kissanpentuihin... 



Suomessa odottaa silti ihan yhtä ihania asioita ja ihmisiä, rakas perhe. Ja kesä!
On velvollisuus pitää muille annetut lupaukset ja yleensä ne ovatkin helppoja pitää. Mutta itselleni tehdyt lupaukset haihtuvat herkästi jonnekin pikkuhiljaa… Siksi minun on parempi olla tekemättä mitään Uuden Vuoden lupauksia. Teen joka tapauksessa parhaani ja yritän olla hyvä kaikille ihmisille, eikö se riitä? Hiiteen laihdutuskuuri-, elämäntapamuutos- tai kuntoilulupaukset! Olen vihdoin täällä Espanjassa päässyt itsekontrollistani ja ymmärtänyt, että olen ihan hyvä tällaisena. Puhun sujuvasti väärin espanjaa ja englantia, enkä välitä siitä. Jäykkyyteni on kadonnut yrittäessäni käyttää pakosti elekieltäkin, joten oikeastaan siis puhun jo vähän niin kuin huitovat espanjalaiset! Tukkani voi sojottaa välillä päässäni ja meikitkin unohtuvat pussiin – ehkä kuitenkin vain täällä tilalla, hih... Syön ja juon kohtuudella vartioimatta joka suupalaa.


Kun vuosi vaihtuu, Espanjassa on traditiona kellon lyödessä kaksitoista, syödä jokaisella kellonlyömällä yksi viinirypäle. Jos onnistuu syömään niin nopeasti ne kaikki kaksitoista, varmistaa itselleen onnekkaan tulevan vuoden. Voih, toivottavasti emme tukehdu, mutta täytyyhän tuota yrittää, vaikka homma on kyllä helpommin sanottu kuin tehty! Maassa kuitenkin maan tavalla! Tapa on alkanut jo 1800-luvun lopulla, täytyyhän perinteitä kunnioittaa. Nostamme myös maljat ja juhlimme Rymyn kanssa! Vuoden ensimmäinen tunti kuluukin sitten videopuheluissa jälkikasvun kanssa.


Toivotan teille kaikille onnellista vuoden vaihdetta ja kaikkea hyvää vuodelle 2019! Uuden vuoden voi aina toivoa tuovansa mukanaan jotain mukavaa tai että unelmat toteutuisivat (ja Uuden Vuoden lupaukset pitäisivät). Totean kuitenkin, että ihan itse sitä täytyy silti omilla ponnisteluilla ja päätöksillä vaikuttaa olotilaansa ja haaveiden totetumiseen. Toivon siis kaikille myös rohkeutta päätöksiin ja elämään täyttä elämää!



Suositut tekstit