Hilpeä Schützenhaus Saksan maalaismaisemissa


Aiemmin minua ei yhtään kiinnostanut lähteä tutustumaan Saksaan. Mutta kun lähdin muutamia vuosia sitten, minuun osui ja upposi. Pikkutiet, varsinkin Moselin varrella, ovat suorastaan henkeäsalpaavia ajella linna- ja kirkkomaisemineen. Kylät ovat suloisia ja kaupungitkin mielenkiintoisia. Arkkitehtuuri on mielestäni jotenkin hilpeää, rentoa ja omaleimaista. Ihmiset ystävällisiä. Ruoka ja olut hyvää. Siksi poikkesimme nyt kesälomareissumme paluumatkalla Espanjasta autobaanalta pienemmille teille fiilistelemään.





Kun matkanteko alkoi väsyttää, olimme jo lähellä Puolan rajaa, ja etsimme netin kautta sopivaa lepopaikkaa. Löysin reitille osuvan historiallisen majatalon Schützenhausin Dürrhennersdorfissa. Varasimme huoneen hintaan 55 € / yö aamiaisella.



Erilaisia yöpymispaikkoja ja majataloja kyllä löytyy Saksasta pilvin pimein, laidasta laitaan. On perheiden omissa kotitaloissaankin ylläpitämiä gasthauseja. Schützenhaus poikkeaa kuitenkin aiemmin käymistäni paikoista siinä mielessä, että se on melkoisen suuri. Ravintolaan, missä aamiainenkin tarjotaan, mahtuu kyllä vain n. 35 henkilöä, mutta lisäksi talossa on pieni ja iso sali, joissa voi järjestää juhlia. Isoon mahtuu peräti 200 juhlijaa, pienempään 40-50. Erityistä on myös, että talon kellarikerroksessa on oma keilarata. Kaikki tilat ovat hyvin tunnelmallisia. Tyypillisesti hyllyillä on kauheasti tavaraa koristeina, erilaista tuoppia, pannua, kuppia ja kippoa menneiltä ajoilta. Huoneemme sen sijaan oli askeettinen, mutta hyvässä vuoteessa sai kunnon unet.






Rakennus on vanha ja julkisivultaan hauskannäköinen. Schützenhaus rakennettiin ampumaradan perustamisen ja hallin laajentamisen myötä, jossa juhlittiin aina ampumakilpailujen päätteeksi. Kuva ampumakerhosta on vuodelta 1928.



Dürrhennersdorfin alueella on paljon historiallisia rakennuksia ja kulttuurimonumentteja jopa 1700-luvulta. Kirkko on rakennettu 1874. Dürrhennersdorfin vaakuna on vuodelta 1306.

Aamiainen oli oikein hyvä ja tuhti, ja se laitettiin hyvin henkilökohtaisten mieltymysten ja heräämisajan mukaisesti esille. Tästä oli taas hyvä kaasutella eteenpäin kohti Suomea!



Jos haluat lukea reittimme edellisestä, hyvin erityyppisestä majatalosta Ranskasta, löydät sen tästä:

Kerron myöhemmin vielä kolmannesta todella erilaisesta yösijastamme Latviassa.

Suositut tekstit