Karavaanari on kaikkien kaveri


Tänä kesänä ihmiset viettävät lomiaan koti-Suomessa. Asuntovaunujen ja -autojen kysyntä on kasvanut hurjasti, eikä ihme, sillä muille maille ei ole nyt asiaa, ja vaunuilu on mukava tapa viettää vapaa-aikaa. Nähdä kauniita paikkoja kotimaassa samalla oleillen turvallisesti omissa oloissa ja nurkissa.

Etuteltta tuo mukavasti lisätilaa.

Karavaanarit ovat tunnetusti kaikkien kavereita, aina valmiita auttamaan ja neuvomaan heitä, jotka ovat vielä noviiseja. Nuoriso on myös nyt kiinnostunut karavaanarielämästä. Leirintäalueilla oleillaan lähekkäin ja tutustuminen käy helposti, mutta karavaanari myös "haistaa", jos joku kaipaa omaa rauhaa eikä tuppaudu väkisin seuraan.

Vanha Cabby

Me teimme ensimmäisen asuntovaunuretken Valasrannan leirintäalueelle vuonna 2009, melkein heti kun olimme tavanneet. Miehelläni oli vielä silloin vanha ja hieman raihnainen Cabby, mutta ihan kelpo peli. Valasrannassa osallistuimme monena kesänä viikon tanssileireille, ja oli ihan mielettömän hauskaa yhdistää nämä kaksi tapaa viettää vapaa-aikaa. Valasrannan leirintäalue on viehättävä ja viihtyisä paikka, jota voi suositella, se sijaitsee Pöytyällä, Auran ja Euran välimaastossa Pyhäjärven rannalla.

Koirat ovat tervetulleita leirintäalueille.

Kävimme koeajamassa asuntoautoa, mutta mietimme, että  meidän käyttötarkoituksiin vaunu on sopivampi, sillä vaunun voi aina jättää leirintäalueelle kun lähtee kauppaan tai tutustumaan lähialueisiin. Ostimme sitten tutuiltamme uudemman, oikein tilavan ja hyväkuntoisen Solifer 5602 jubilee-mallin. Vaunu on toiminut myös hyvänä majoituspaikkana lapsillemme ja vieraillemme kotipihalla.


Yhdistimme toisen harrastuksemme matkailuvaunuiluun. Osallistuimme useana kesänä Leoleireille Leonberginkoira Rymymme kanssa. Leirillä oli erilaisia leikkimielisiä kilpailuja ja mukavaa yhdessäoloa. Salamasanterimme kiisikin useimmmiten voittoon niin juosten kuin uiden. Paikkoina leireillä oli Keuruulla Camping Nyyssänniemi ja Hankasalmella Lomakeskus Revontuli. Meille mieluisia paikkoja molemmat.

Nyyssänniemestä pääsee siipirataslaiva-ajelulle

Muita retkiä olemme tehneet mm. Rauman Poroholmaan, joka vie ehkä voiton kaikista leirintäalueista, joilla me olemme olleet. Kuulumme SF-Caravan Salon seudun karavaanareihin, joten toki olemme käyneet myös oman kotikaupungin Salakalliossa vapputansseissa, niinikään kaunis paikka lampineen. Monilla karavaanareilla onkin vakipaikka jossain mieleisessä tai oman alueen leirintäalueella, joka toimittaa kesämökin tai -paikan virkaa hyvin. Salossa oli laitettu todella kauniita piha-alueita vaunujen ympärille. Olemme osallistuneet myös oman yhdistyksemme kesämatkoille, jotka ovat suuntautuneet mm. Saarenmaalle, Narvaan ja Rakvereen Virossa. Mukavia retkiä mukavan seuran kanssa, joten voi suositella liittymistä oman alueen yhdistykseen.

Poroholmassa on mukava ravintolalaiva.

Poroholmassa voi luulla hetken olevansa Espanjassa Palmujen huojuessa

Lasten kanssa teimme myös kerran reissun Viron Pärnuun. Valitsimme Konse Motel-Caravan Campingalueen, joka sinänsä ei mikään kovin viihtyisä paikka ollut, mutta ihan toimiva ja sijainti keskeinen. Vaunussamme oli paljon muunneltavuutta, yläkaapeista aukeaa myös kerrossänky, joten tilaa oli kaikille. Pyörätkin mahtuivat mukaan, ja Pärnussa onkin tosi kiva pyöräillä.

Pärnuun on helppo matkustaa vaunun kanssa. Pyörät kannattaa ottaa mukaan.

Yhden kesän olemme viettäneet vaunussa Salon Mathildedalissa osallistuessamme kesäteatteritoimintaan. Vaunu sai kaverikseen sauna-auton, löylykiiturin, jossa oli mukava rentoutua aina näytösten jälkeen.

Kesäkoti vuonna 2014

Sitten oli edessämme suuri seikkailu vuorotteluvapaalla kaksi vuotta sitten. Lähdimme vaunuinemme kohti tuntematonta, meillä ei ollut muuta suunnitelmaa kuin määränpäänä Espanja. Silloin syntyi ajatus myös tähän blogiin. Muokkasimme vaunua enemmän kodinomaiseksi räsymattoineen kukkineen päivineen.

Ihminen ei lopulta paljoa tarvitse.


Matkan varrella yövyimme monilla eri leirintäalueilla Euroopassa, mutta mieleenpainuvimmat olivat Sveitsissä Camping Huttenberg ja Espanjassa Barcelonan leirintäalue.

Kaksoset olivat matkalla mukana Barcelonaan saakka.

Sveitsin Camping Hutterbergistä oli kauniit utuiset maisemat

Perille päästyämme leiriydyimme Fuengirolan ja Mijaksen välimaastossa sijaitsevaan Camping Suomi Villageen. Saimme välittömästi apujoukot laittamaan vaunun paikoilleen ja myös elinikäiset ystävät! Porukka tällä alueella on aktiivista ja mukavaa.

Leiri pystyyn

Retkimeininkiä

Löysimme lopullisen määränpäämme Mijas Costan vuoristosta maatilalta, ja vaunukin mahtui hyvin pihalle. Niin se palvelikin hyvin lisätilana ja vieraidemme majapaikkana kahden vuoden ajan.

Aurinkokoti Espanjassa.

Sofi katselee aurigonlaskua Atalaya Macorran vuoristossa.

Korona muutti sitten kaikki asiat. Espanjan kotimme on ja pysyy, mutta vaunu lähti eteenpäin uudelle omistajalle sitä enemmän tarvitsevalle Espanjassa. Se hoitui hyvin täältä etänä.

Suomen kotipihaamme "ilmestyi" jo vuosia sitten huvittavan hauska Piccolo-vaunu odottamaan kunnostusta. Vanhus kelpaa hyvin reissuihimme ainakin tänä kesänä ja palvelee myös vierasmajana. Sitä on ehditty vasta tuunailla vähän sisältä, ulkopuoli odottaa vielä ehostusta.

Kyllä tähän on hyvä köllähtää.

Piccolo kääntää päät...

Oma "maja" on kyllä  kiva kun lähtee vieraisille kauemmas. Me teimme juuri pienen reissun Keski-Suomeen sukulaisia tapaamaan. Kyllä oli ihana tavata pitkästä aikaa, seurata valoisaa yötä ja Suomen suven kauneutta sekä yöpyä omissa oloissa omassa sängyssä.

Keskiyö Keski-Suomessa

Kannattaa kokeilla tätä "lajia" ja muistakaahan nostaa kättä pystyyn kun vastaan tulee toinen karavaanari, sillä karavaanari on kaikkien kaveri!


Jos haluat lukea lisää vaunustamme ja matkasta Euroopan halki, linkit löytyvät tästä ja myös lisää matkakertomuksia löytyy blogista sirocco-posti.blogspot.com:
Vaunumme on linnamme
Sveitsin lumoa
Munchen

Suositut tekstit