Munchen, Oktoberfest



Kohti Muncheniä
Öisen synttäripysähdyksen jälkeen otimme seuraavan levon aamuviideltä. Nukuimme kolmen tunnin unet. Sitten ajelimme pitkin päivää, myös muutamien viehättävien pikku kylien halki (joissa ei ollut kauppaa eikä ravintolaa, palomiehet joivat asemalla olutta, sitten löysimme Lidlin, josta välipalaa 😂…). Muncheniin pääsimme viiden aikaan iltapäivällä. Toki Saksassa olisi paljon kauniita paikkoja ja kaupunkeja mitä ihmetellä, mutta koska olemme tutustuneet niihin jo aiemmilla reissuilla, halusimme nyt suoraa Muncheniin, missä ei oltu ennen käyty. Tutustumisen arvoinen kaupunki! Meille tuli mieleen oma kaunis Helsinkimme. 


Oktoberfest-Camping
Leiriydyimme Oktoberfest Camping alueelle, joka on avoinna ainoastaan Oktoberfestin aikaan. Sinne kerääntyy siis lähinnä juhlimaan tulijat. Ja heitä – meitä – riitti! Toki myös ääntä, musiikkia ja naurua, mutta juhlimaanhan sinne oli tultu. Henkilökunta ja muukin juhlaväki oli iloista ja ystävällistä. Alue oli väen määrästä huolimatta siisti, myös vessoissa oli jatkuvasti siivouspartio. Ihmiset olivat koiraystävällisiä, monet tulivat juttelemaan ja ihmettelemään niin isoa ja niin pientä koiraa. Ravintolassa tuli koirille omat vesikolpakot. Hinta yöltä meiltä neljältä oli 65 €.


Marstall Festzelt – Oktoberfest Munchen
Leirintäalueen vieressä oli metroasema, josta pääsi kätevästi festareille (vrklippu neljältä 12,80). Kaduilla oli melkoinen kansanvaellus, vauvasta vaariin. Alueella oli myös tivoli, ja varmasti siksikin liikkeellä oli kaikenikäiset.


Ei voinut kuin ihastella kansan pukeutumista, naisilla ja tytöillä oli toinen toistaan upeampia mekkoja ja miehillä nahkahousuja, polvisukkia, säärystimiä, ruutupaitoja. Kauniita kenkiä ja hattuja oli kaikilla, joissa oli sulkia ja töyhtöjä ja ties mitä, jopa pyykkipoikia. Vaatteita myös myytiin kojuissa, joten turistikin olisi niitä saanut ostaa kohtuuhintaan.


Varsinaiset ”bileet” olivat omassa valtavassa teltassa, jonne astuessa meinasi korvat särkyä. Mutta ääniin tottui; puheen, naurun ja laulun sorinaa, musiikkia torvisoittokuntineen ja hauskoine kapellimestareineen (liikkeet olivat hilpeän teatraalisia). Valtava tarjoilijamäärä kantoi ruokia olalla suurilla tarjottimilla. Olut virtasi. ihanaa ruokaa, kokonainen savustettu Bassi. Aianutlaatuinen tunnelma, joka oli hauska kokea! Jotkut tanssahtelivat pöydillä. Kuitenkaan kukaan ei örveltänyt. Ei edes me!



Suositut tekstit