Kotiutumista ilon pisaroissa






Camping Suomi Village
Kun keväällä kävimme tutustumassa Camping Suomi Villageen, alue ei heti tehnyt meihin kovin suurta vaikutusta. Vähän rapistunutta ja kulunutta, mutta kuitenkin kodikkaan ja turvallisen oloista, maisema maaseutuympäristössä upea, meitä miellyttävä. Paikka sijaitsee Fuengirola-Mijas tien varrella, vuoren rinteessä, ja lukeutuu Mijaksen alueeseen.


Päätimme kokeilla paikkaa, sen sijainti on meille juuri sopiva. On luontoa ja rauhaa, mutta kaupunki, sekä Mihas että Fuengirola, ihan muutamien ajominuuttien päässä. Koirat ovat myös tervetulleita.
Vastaanotto oli lämmin. Saimme katsella rauhassa paikkaa ja valita vapaista paikoista mieluisimman. Miellyimme n.60 neliön paikkaan, josta on upea näköala vuoristoon ja Mihakseen. Alueella on paljon englantilaisten mobiilitaloja, jotka ovat suuren osan vuodesta tyhjillään. Rauhaisaa siis on, vaikka täällä talot ja vaunut voivat olla kylkikyljessä, samanlaisia turvavälejä ei vaadita kuten Suomessa. Ravintola ja uima-allasalue saunoineen ovat myös erittäin viihtyisän ja siistin näköiset, merikin näkyy.



Samaa maata
Saimme heti myös apujoukkoja siirtäessämme vaunun paikoilleen. Täällä aistii miellyttävän me-hengen, ollaan heti valmiita auttamaan ja tullaan juttelemaan avoimesti. Samoin kaupungilla syntyy helposti keskusteluja muiden suomalaisten kanssa. Puheenaiheet pulpahtelevat luonnollisesti ja täällä meillä on yhdistävä tärkeä tekijä, suomalaisuus. Toki olen myös heti yrittänyt puhua paikallisille espanjaa, sen mitä tässä vaiheessa on osannut. Yritetään tietysti maassa maan tavalla.


Downshiftaajat
Oman ”leirimme” pystyttäminen on vienyt aikaa, eikä sitä ole helpottanut sateet. Nauroimme olevamme oikeita downshiftaajia katsellessamme mustalaisleiriä muistuttavaa kaaostamme, halutessamme vapaaehtoisesti pieniin ahtaisiin tiloihin, jotka asettavat haasteita tavaroiden paikoille ja toimimiselle. Virittelimme kuoharin korkista jäänyttä rautalankaa koukuksi (downshiftaajatkin voivat Espanjassa juoda yhtä hyvin kuoharia, jota saa jopa parilla eurolla)… Roskiksen luota löydettiin hyviä lautoja ja toisella kertaa pieni pöytä palleineen… Kaikkea ei tarvitse ostaa jos käyttää mielikuvitusta ja luovuutta.


Oikeasti haluan vähän downshiftata, enkä ole ostanut ensimmäistäkään vaatekappaletta, ennen saatoin tehdä sen jo ennen hotelliin kirjautumista. Pesänrakentajatyyppinä kuitenkin joitain kodinhankintoja on tullut tehtyä (Ikeassakin on tullut käytyä). On ollut niin ihanaa päästä laittamaan vihdoin talvikotoamme ja keittämään jauhelihasoppaa pikku liedellä. En osaisi elää jos en saisi laittaa ruokaa.


Jos päädymme jäämään tälle alueelle pidemmäksi aikaa, rakentelemme pihaa ja laitamme aidat. Täällä saa hyvin vapaat kädet ja siistimmät nurkat ovat tietysti kaikille asukeille mukava asia.
Nyt kirjoitellessani sata salamaa taas iskee tulta ja vettä tulee solkenaan. Mutta ilonpisaroita ne minulle ovat. Koiratkaan eivät pelkää vaan kääntävät kylkeään jaloissani unisina. Kyllä täällä on paistanutkin ja luvassa on seuraavat kymmenen päivää aurinkoa.


Suositut tekstit