Keskiyön synttärikahvit Saksan maalla


Pääsimme heti vauhdikkaisiin elämän tuuliin! Laivamatka Travemundeen meni kuitenkin mukavasti, vaikka keikutti välillä jonkin verran. Yöllä tuulen nopeus puuskissa oli ollut 30 m/s. Sain etukäteen vinkin, että kannattaa hankkia inkiväärikapseleita, jotka on tarkoitettu matkapahoinvointiin. Tiedä sitten oliko syynä inkivääri, mutta pienintäkään huonon olon tunnetta ei kellään ollut koko matkan aikana.

Yllätyin todella positiivisesti, että laiva, Finnstar, oli niin hieno ja siisti, sana rahtilaiva kuulostaa niin rujolta. Ruoka oli äärettömän hyvää ja sitä tosiaan oli riittävästi. Kaikki matkan neljä ateriaa buffetissa maksoivat yhteensä 70 € (etukäteen tilattuina), myös alkoholijuomat kuuluivat hintaan. Aamiaisen saattoi aloittaa kuoharilla tai mimosalla. Matkan aikana pääsi myös saunomaan. Lemmikkihyttimme oli tilava, ja iso pyöreä ikkuna oli suoraa eteenpäin, josta tähystellä ulapalle. Kannella oli huvittavan pieni hiekkalaatikko koirille, jättimme ei kyllä siihen osunut. Muuten karvakuonot pärjäsivät mallikkaasti koko laivamatkan ajan.






Perillä Saksassa olimme illalla puoli kymmeneltä. Lähdimme samoin tein ajelemaan suuntana Munchen, siellähän on sopivasti Octoberfest, jota voi pysähtyä ihmettelemään. Keskiyöllä, löydettyämme levähdyspaikan läheltä Hannoveria, minä ja Daltonit kajautimme onnittelulaulun JPlle, synttärisankarille. Lahjamme oli erityislaatuinen. Mies on viimeaikoina jutellut haluavansa oppia soittamaan huuliharppua. Meillä oli antaa soitin, joka on kuulunut isävainaalleni, joten lahjassa on myös valtavasti tunnearvoa. Kiitos siskolleni, joka raaski luopua aarteestaan, kun lähdön viime hetkillä toiveesta kerroin, en edes muistanut, että hänellä oli sellainen. Todellista sisarrakkautta!



Siinä me sitten joimme synttärikahvit keskiyöllä. Sellaiset kylmät kahvit muffinseilla. Ehkä kuitenkin parhaat synttärit ikinä!







Suositut tekstit