Otan mukaan mitä tarvitsen





Tykkään Suurlähettiläiden biisistä  Kun tänään lähden, otan mukaan mitä tarvitsen". Mietin, mitä minä todella oikein tarvitsen? Espanjasta voi toki tehdä hankintoja, mutta kannattaako ostaa kun kaikkea on jo niin paljon?

Olen tänään siivonnut kaappejani ja laittanut pois sellaisia vaatekappaleita, joita en enää ole vähään aikaan käyttänyt. Jotenkin osa on kummallisesti myös pienentynyt kaapissa… Minua ihan hävettää syntynyt läjä. Ymmärrän eläväni yltäkylläisyydessä. Vaatetta on muille jakaa ja tavaraa myös. 


Aion kierrättää vaatteet hyvin, tarjoan tutuille, vien UFFin laatikkoon. Olen muutaman kerran myynyt itsepalvelukirpputorilla. Hommaa oli melkoisesti hinnoitteluineen ja järjestelyineen. Tulos oli minun kohdallani kyllä +-0. Mieluummin vain annan pois.

Miten näitä parittomia sukkia onkaan niin helskutin paljon, vaikka nyt meitä on taloudessa enää kaksi aikuista. Aikoinaan suurperheellisenä seistessäni joka päivä pyykkiläjän keskellä, laskin peseväni ja etsiväni paria 84:lle sukalle viikossa. 

Löydän kaapista vielä tyttäreni pikkuisia vaatteita. Nuuhkaisen ja olen tavoittavani ihanan pikku palleroni tuoksun. Kyynel tulee silmään. Säästöön menee, en voi luopua niistä… Kaappeja penkoessani teen ajatuksissani listaa, mitä pitää ainakin muistaa ottaa mukaan:

  •     villasukat, useat!(näiden tärkeys on jo itse todettu käydessämme Espanjassa ja kaikki muistavat muistuttaa niistä)
  •          uimapuku
  •          pelikortit, sanapeli
  •          espanjankielen kirja
  •           kamera, läppäri, kaikki johdot
  •          passit 


Eikös näillä pääse jo pitkälle!?

"Taivaalta tähden valitsen ja sitä seurailen"
… jatkuu Suurlähettiläiden biisi, jota kaaoksen keskellä huomaan hyräileväni. Kuulostaa romanttiselta. Vaan ihan noin helppoa matkanteko Euroopan teillä ei varmaan tule olemaan, vaikka Pohjantähden mukaan voisikin suunnistaa (kai… ainakin he jotka osaavat). 


Monen monia asioita on vielä selvitettävä ja otettava huomioon kun lähtee ajelemaan Euroopan halki. Olemme kyllä ennenkin ajelleet Euroopassa, mutta ilman vaunua. Eri maissa on omia liikennesääntöjä ja -kulttuureita, moottoriteillä systeeminsä ja tietullinsa. Käsimerkeistä kannattaa luopua, ainakin keskisormesta, jonka näyttämisestä seuraa monien satasten sakot. Vaunu onkin vielä vietävä katsastukseen ja punnitukseen, koska varsinkin Saksassa voivat yllättäen viittoilla punnitukseen. Se siitä ajatuksesta, että voisin ottaa mukaan vaikka porsliinit. On pitäydyttävä mahdollisimman järkevissä ja kevyissä varusteissa, mikä sinänsä tuntuu hassulta kun vaunussa olisi niin paljon tilaa.

Täytyykin vielä muistaa myös:
  • varaa aika eläinlääkärille
  • hammashoito
  • kampaaja
  • optikko
  • lääkäri
  • tulosta reseptit
Ääk, kuulostaa todella ikäihmisen listalta! Mutta niinhän sitä tässä ollaan jo kypsässä iässä... Listat alkavat varmasti tästä venyä. Sehän onkin osa tätä hauskuutta! Kaikki jännä on vielä edessäpäin! Kaikista tärkeintä on kuitenkin ennen lähtöä vielä tavata kaikki rakkaat!

Jos sinulla on vinkata mitä olisi tärkeää ottaa mukaan, tai mitä pitäisi muistaa/hyvä tietää, niin kerro ihmeessä! 

Suositut tekstit