Pikkujoulun aikaa


Viehättävät jouluesineet ovat täällä Espanjassakin vallanneet kauppojen hyllyt. Voi kuinka ihania ne ovat, niihin on helppo retkahtaa. Väitän aina, etten ole mikään jouluihminen, ja monesti lähdimmekin Suomesta jouluksi etelän lämpöön. Mutta nyt kun koti on täällä, on tullut hankittua muutama koriste, usein joulun fiilistely etukäteen onkin mielestäni parasta!




Pikkujouluja vietetään parhaillaan erilaisissa seurueissa, kodeissa ja työpaikoilla. Suomessa juuri käydessämme söimme mekin jälkikasvun kanssa pikkujouluaterian, ja virittelin kaamosvaloja ikkunoihin. Kyllä jouluruoka kerran vuodessa maistuu!




Työpaikkojen pikkujouluihin panostetaan, vedetään lureksia niskaan. Itsestäni on ollut mukavaa tavata työkavereita muunkinlaisessa ympäristössä ja tilanteissa, monet taas eivät sellaisesta välitä ja pikkujoulut voivat olla ihan pakkopullaa. Mietin, kuinka monissa erilaisissa pippaloissa sitä onkaan jo tähän ikään mennessä saanut olla mukana.

Tässä niistä joitain mitä tulee mieleeni:
- Ruotsin risteily
- Joulukonsertit Finlandiatalossa ja Savoyteaterissa
- Ohjelmallisia ravintolaillallisia mm. Kalastajatorpalla, Hotelli Hesperiassa,  Vanhalla Ylioppilastalolla ja ravintola Kaisaniemessä
- Teatteriesitys
- Työpaikalla järjestettyjä juhlia

Ruotsin risteilyllä pomoni istui minua vastapäätä illallisella. Joku oli tehnyt jekun, ja löysännyt pippurisirottimen kannen, ja kun pomo sirotteli sitä mädilleen, koko purkin sisältö valahti lautaselle. Kiemurtelin tuolilla, koska hän selvästi pahastui, ja pelkäsin, että hän syytti minua.

Hauskaa minulla on yleensä juhlissa kuin juhlissa ollut aina, mutta ehkä mieleenpainuvinta oli, kun Hesperiassa kohtasimme Kiekkoleijonat. Kyllä muuvit onnistuivat heillä myös tanssilattialla!  Tai kun Ortonin sairaanhoitajat olivat tehneet tanssiesityksen, joissa strippasivat leikkaussalivaatteistaan, ja lopulta heittivät housutkin pois, ja kaikkien ällistykseksi niistä retkahtivat melkoiset sukkahousuista tehdyt munaskuukkelit sekä mustat villalankapehkot.

Onneksi ei ole koskaan tarvinnut hävetä töissä pikkujoulujen jälkeen, mutta myötähäpeää olen kyllä kokenut, varsinkin kun työpaikalla järjestettyjen juhlien jälkeen on saanut siivota oikein urakalla ja keräillä tuolin rikkinäisiä palasia…

Millaisissa pikkujouluissa sinä olet ollut mukana, ja mitä hauskaa (tai noloa…) niissä on tapahtunut? Voisin uskoa, että nykyään myös toiminnalliset pikkujoulut kasvattavat suosiotaan, on niin paljon kaikkea kivaa mitä voi yhdessä tehdä ja kokeilla vaikka uusiakin lajeja, ja näin tutustua työkavereihin erilaisessa ympäristössä . Mutta tiedän kokemuksesta, että jokaisella työntekijällä on erilaiset toiveet ja aina pomo ei voi miellyttää kaikkia.

Me vietämme tänä vuonna pikkujoulua suuntaamalla lähikaupunkiin katselemaan jouluvaloja, Fuengirolassa on kuulemma todella kauniit valot ja niitä on paljon! Myös Malagassa on upea joulukatu, jota täytyy käydä ihastelemassa! Siellä on myös tiedossa valospektaakkeli Larios-kadulla, joka täytyy nähdä. Malaga tunnetaankin myös näistä kauniista jouluvaloista, joita kehutaan yksiksi Euroopan upeimmista! Tässä kuva Malagan joulukadulta syntymävuodeltani 1965.



Suositut tekstit