Ystävät hyvät


Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Ystäviä on siis tarpeen olla! Hyviä ystäviä, jotka ovat samalla aaltopituudella, nauravat (useimmiten) samoille asioille, jotka ovat aitoja sekä tietysti luotettavia, kun jutellaan henkilökohtaisemmista asioista. Ystävyydessä vuoroin annetaan ja vuoroin saadaan, kuunnellaan ja lohdutetaan, ollaan myös iloisia toisen puolesta.


Kun ”omistaa” hyvän ystävän, ei haittaa, vaikka välissä olisi joskus aikoja, jotka ovat vieneet erilleen. Kun kohdataan, on helppoa taas jutella mistä vaan, jatketaan juttua siihen mihin viimeksi jäätiin – ihan kuin aikaa ei välissä olisi ollutkaan.

Juuri siltä tuntui, kun tapasin vanhan ystävän täällä Aurinkorannikolla. Olimme joissain elämän käänteissä lähes kaksikymmentä vuotta sitten kadottaneet toisemme, mutta niin vain onni ja sattuma toivat meidät jälleen yhteen - kaukana kotisuomea...Se tuntuu suorastaan hassulta! Samalla myös soimaan itseäni – en ole ollut itse aina kovin hyvä ystävä, kun olen niin monia tällaisia tärkeitäkin ihmisiä ”hävittänyt”.


Toisaalta… ainakin omassa elämässä jo pelkästään omat perhesiteet ja suhteet sekä ihmisläheinen työ ovat täyttäneet ison sosiaalisen kiintiön. Se paras kaveri, puoliso, on myös aina rinnalla. Samoin siskot, ovat ja pysyvät. Sitten on ollut tiettyihin elämäntilanteisiin liittyviä ystävyyssuhteita: Kun lapset olivat taaperoita, tutustui hiekkalaatikolla muihin äiteihin ja keskusteltavaa riitti paljon varsinkin lasten asioista. Yh-äitinä biletin toisen yh-äidin kanssa, ja saimme muutoinkin tukea ja apua toisiltamme arjessa. Työpaikkaan liittyvät työkaverit ovat niinikään ollut sillä hetkellä tärkeitä myös siviilielämässä. Nyt täällä aurinkorannikolla hakeutuu varmasti taas samassa tilanteessa olevien seuraan. Joskus myös itse on yrittänyt pitää yhteyttä johonkin ystävään, mutta jos se jää aina vain omiin yhteydenottoihin, suhde lopahtaa.  

Ennen matkaan lähtöämme oli kyllä ihana huomata, kuinka paljon hyviä ystäviä on. Niin monet halusivat vielä tulla hyvästelemään, se tuntui todella hyvältä ja mieltä lämmittävältä – merkitä toiselle ihmiselle jotain tärkeää. On myös mukavaa tietää, että jokunen on jopa tulossa tänne Espanjaan käymään ja meitä tervehtimään.

Ystäviä ja sukulaisia onkin jo käynyt ihmettelemässä tätä meidän Casa de Montanaa ja aluetta johon ollaan asetuttu. Siskoni ovat niin ikään tulossa lomalle, samoin jälkikasvumme. Sukulaisia myös miehen puolelta on tullut Costalle talvehtimaan ja heidän kanssaan on mukava viettää aikaa.

Olemme saaneet myös uusia ystäviä, täällä on todella ihan kummallisen yksinkertaista ja luontevaa tutustua ihmisiin. Vaikka majailimme vain viikon Camping Suomi Villagessa, ehdimme tutustua mukaviin ihmisiin, ja olemme tavanneet viikoittain, mm. käymme sunnuntaisin pelaamassa hauskoja seurapelejä heidän kanssaan.

Sosiaalinen elämämme siis täällä Aurinkorannikolla on ollut yllättävän vilkasta. Mutta on meillä aikaa myös olla rauhassa, istua terassilla ja katsella vuoria sekä laaksoa. Tähtitaivasta… ”Ystävät ovat kuin tähtiä, aina olemassa, vaikkei niitä aina näe!”




Suositut tekstit