Rico - chico español 4kk


Meidän iloinen vesseli täytti 4 kk. Puolet elämästään se on siis jo ollut ja asunut meidän kanssamme.


Eläinlääkäri kehui Ricoa fiksuksi ja iloiseksi kaveriksi käytyämme juuri "neuvolassa" ja viimeisessä rokotuksessa. Rico antoi hellän suudelman odotushuoneessa viimeiselle matkalleen lähtevälle vanhalle herralle, joka ei meinannut enää pystyssä pysyä. Kyynelhän siinä tuli silmään; toisen on aika mennä, toisella on elämä edessä.



Rico söisi pohjattomasti, ja onkin kasvanut kilolla viikko, puntari näytti liki 12 kiloa, mutta on poika silti vähän laihanlainen. Ricosta on tullut pitkäsäärinen honkkeli, joka kupsahtelee ja muksahtelee hauskasti leikkiessään. Tällaista sekarotuista koiraa on jännittävä seurata, kun ei yhtään tiedä, millainen ja minkä kokoinen siitä mahtaa tulla. Äiti on keskikokoinen, isästä ei tietoa. Eläinlääkäri tuumasi, että se kasvaisi keskikokoiseksi.



Rico on oikea noutaja. Se osaa hienosti hakea pallon ja tuoda sen takaisin, ja jaksaisi jatkaa tätä vaikka kuinka. Vaikka seniorimme Rymykin tykkää renkaan heitosta, ei se aina halua luovuttaa rengastaan. Rico on seuraillut Rymyn renkaan kantelua, ja on ratkaissut ihan omalla tavallaan, miten pystyisi kantamaan vielä sille liian raskasta lelua. Se osaa ihmeellisesti heilauttaa renkaan kaulansa ympärille!




Rico on oppinut istumaan pyynnöstä. Aina ennen ruokailua se jo istuu itse oma-aloitteisesti. On mukavaa kun se ei myöskään riko lelujaan, kuten muut koiramme ovat tehneet, vaan pureskelusta huolimatta ne ovat pysyneet ehjinä, samoin kuin kengät ja muut tavarat. Ainoa mikä olikin sitten iso harmi, se oli ylettynyt miehen kuulolaitteeseen ja pureskeli sen käyttökelvottomaksi. No onneksi ei sentään nielaissut sitä! Sillä tuntuu olevan myös erittäin hyvä vainu.



Rico viihtyy hyvin autossa omassa kopassaan. Kaupungilla se tervehtisi kaikkia iloisesti häntä heiluen, ja saakin osakseen myös ihailua ja rapsutuksia, vaikka tuntuukin olevan tavanomaisen espanjalaisen koiran näköinen katukuvassa. Se kulkee jo aika mukavasti myös hihnassa, vaikka kotona ja pihalla saa olla aina vapaana. Se ei säiky mitään, vaan omaa hyvän hermorakenteen. Siivouspuuhat ovat kivoja, Rico haluaa aina osallistua roikkuen harjoissa ja mopeissa ja joisi letkusta vettä. Vettä se ei tunnu pelkäävän joella eikä merelläkään, vaan tutustuu siihen kahlailemalla. Uinut se ei ole vielä, mutta omaa Rymyn tapaan räpylät. Puutarhurin apulaisena (vai työnjohtaajana) näyttää olevan kuitenkin hauskinta.







Rico on selvästi eloisa espanjalainen temperamentiltaan, aivan erilainen kuin muut kolme koiraamme. En ole ennen nähnyt yhtä ilmeikästä koiraa, sen korvat heilahtelevat monenlaisten vaihtelevien ilmeiden ja eleiden myötä, silmät ovat eloisat. Koko pakkaus on energinen ja ei voi muuta kuin nauraa sen hupsuille asennoille ja kuperkeikoille.





Suomeen astelee ensimmäistä kertaa tämä espanjalainen komistus kuukauden kuluttua, melko isona kaverina, joka on näyttänyt jo kerran yllättävän matalan ja voimakkaan vahtihaukkunsa epätavanomaisen äänen kuuluessa pihalta. Hauska nähdä mitä se Suomesta ja uusista maisemista tykkää! Sekä sen kahdesta pikku... eikun isosta siskosta (Sofi 3 kg 4 vuotta, Sunny 8 kg 8 vuotta) - tai ehkä pitäisi ennemmin miettiä, mitä tytöt mahtaa tuumata tästä "Espanjan tuliaisestamme".

Jos et vielä lukenut tarinaa, miten Rico liittyi jengiimme, löydät sen  
https://sirocco-posti.blogspot.com/2019/01/rikas-rakas-rico.html






Suositut tekstit